Tips ter voorbereiding op vaginale aanscherping
  • 454
  • 0

Vaginale aanscherping is een procedure om de vaginawanden strakker en elastischer te maken. Het wordt het best uitgevoerd bij vrouwen die een of meer kinderen hebben gehad en hun jeugdige kracht willen herstellen.

De procedure omvat het gebruik van een laser om de spieren in de vagina aan te spannen. Dit stimuleert de celgroei en de collageenproductie, wat leidt tot stevigere en strakkere spieren.

Tijdens dit proces zal uw arts een lasersonde gebruiken om specifieke gebieden van uw vagina aan te pakken. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten en kan poliklinisch worden uitgevoerd als een kantoor procedure, of zo nodig onder narcose in een operatiekamer. De hersteltijd is doorgaans kort, met minimale bijwerkingen achteraf.

Vaginale aanscherping is een procedure die vrouwen met vaginale laksheid, ook bekend als vaginale verzakking, kan helpen. Vaginale strakheid is een van de meest voorkomende klachten van vrouwen van alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd voor de eerste keer seks is 16, en tegen de leeftijd van 30 jaar zal 50% van alle vrouwen een vorm van vaginale laksheid hebben ervaren. Hoewel deze aandoening iedereen op elk moment kan treffen, komt het vaker voor bij vrouwen die meerdere zwangerschappen of vaginale bevallingen hebben gehad.

Vaginale verstrakking wordt al duizenden jaren gebruikt om de jeugdigheid te herstellen en de losse huid na de bevalling strakker te maken. Tegenwoordig zijn er veel manieren om je vagina thuis strakker te maken zonder dat je een operatie hoeft te ondergaan of duizenden moet uitgeven aan receptvrije crèmes of pillen.

Eet een gezond dieet.

Een uitgebalanceerd dieet met veel fruit, groenten en volle granen kan helpen je bekkenbodemspieren te versterken, waardoor ze effectiever helpen je vagina strakker te maken. Vermijd voedsel dat veel verzadigde vetten, transvetten en geraffineerde suikers bevat, omdat dit soort voedsel het vermogen van uw lichaam om infecties af te weren en een gezond immuunsysteem te handhaven verzwakt. Daarnaast moet u het roken van sigaretten vermijden, omdat nicotine de bloedvaten in uw bekkengebied kan vernauwen en het minder waarschijnlijk maakt dat u goed zult reageren op oefeningen om uw vagina strakker te maken.

Stop met roken.

Roken is een gewoonte waarmee je moeilijk kunt stoppen. Maar als je je vagina strakker wilt maken, dan kun je het beste stoppen met roken. Roken kan ervoor zorgen dat de vaginawanden dunner en minder elastisch worden. De huid verliest ook haar natuurlijke vochtigheid, waardoor ze ruw en schilferig wordt. Deze veranderingen maken het moeilijker voor u om een strakkere vagina te krijgen, omdat roken rimpels op het huidoppervlak veroorzaakt, waardoor het er zelfs na een paar weken stoppen met roken los uitziet.

Blijf gehydrateerd.

Voor en na uw operatie moet u elke dag minstens 2 liter water drinken voor een betere genezing en een snellere hersteltijd. U moet ook veel water drinken als u voor uw operatie antibiotica gebruikt, omdat dit infecties kan helpen voorkomen. Zorg ervoor dat uw urine helder van kleur is voor de operatie, want donkere urine betekent dat er te veel vocht in uw lichaam zit en dit kan leiden tot complicaties tijdens de operatie.

Vermijd alcohol

Het is bekend dat alcohol het lichaam uitdroogt en tijdelijke vaginale droogheid veroorzaakt, waardoor het voor vrouwen moeilijk is om van seks te genieten. Hoe meer u drinkt, hoe droger en gemakkelijker uw vagina wordt. Drink veel water in plaats van alcohol om je vagina vochtig en gezond te houden.

Kies een ervaren chirurg

Zoek een plastisch chirurg of gynaecoloog die ervaring heeft met het uitvoeren van vaginale verstrakking procedures zoals buikwandcorrectie, schaamlipcorrectie en maagdenvlies correctie. Deze specialisten moeten ook een uitgebreide opleiding hebben genoten in cosmetische chirurgie van de vrouwelijke genitaliën en een aanvullende opleiding hebben gevolgd in esthetische operatietechnieken die specifiek voor dit deel van het lichaam bedoeld zijn.

Bespreek uw doelstellingen met een chirurg

Voordat u enige vorm van cosmetische chirurgie ondergaat, is het belangrijk dat u uw doelen met een chirurg bespreekt. U wilt er zeker van zijn dat hij of zij begrijpt wat u met uw ingreep wilt bereiken. De chirurg moet ook vragen stellen over uw medische voorgeschiedenis, zodat hij of zij kan bepalen of vaginale aanscherping voor u geschikt is. Als er gezondheidsproblemen zijn die het resultaat van uw operatie kunnen beïnvloeden, dan zal hij of zij deze niet uitvoeren totdat deze problemen zijn opgelost of goed worden beheerd.

Laat u niet onder druk zetten om een beslissing te nemen

Als u zich door uw arts of andere zorgverlener onder druk gezet voelt om een beslissing te nemen over een vaginale verstrakking operatie of andere procedures, voel u dan niet onder druk gezet om ergens mee in te stemmen. U heeft het recht om de tijd te nemen om over alle opties na te denken.

Bespreek al uw medicijnen met uw chirurg.

Bespreek voor de operatie al uw medicijnen met uw chirurg om er zeker van te zijn dat u geen medicijnen gebruikt die de verdoving kunnen verstoren of uw bloedstolling vermogen kunnen veranderen. Indien mogelijk moet u 24 uur voor de operatie stoppen met het innemen van aspirine en ibuprofen.

Stop met het innemen van bloedverdunners.

Bloedverdunners kunnen uw vaginale weefsel kwetsbaarder maken en vatbaar voor scheuren. Als u bloedverdunners gebruikt, bespreek dan met uw arts of u kunt overstappen op aspirine of een ander medicijn dat uw bekkenbodem niet aantast.

Leer over de procedure.

De eerste stap is om alles te weten te komen over de procedure die je hebt gekozen, inclusief wat je kunt verwachten en wat het je gaat kosten. Vaginale aanscherping is een cosmetische ingreep, dus u moet ervoor zorgen dat uw arts gekwalificeerd is en ervaring heeft op dit gebied.

Uw huis voorbereiden

Als u uw vagina wilt verstrakken, moet u beginnen met het voorbereiden van uw huis voor dit doel. Je hebt een ruimte nodig waar je deze oefeningen ongestoord kunt doen. Bijvoorbeeld: een slaapkamer of een badkamer waar niemand anders vaak binnenkomt kunnen goede keuzes zijn om deze oefeningen te doen. Is er echter iemand die de badkamer vaak gebruikt, dan kun je het beste een andere kamer kiezen om deze oefeningen te doen.

Cafeïne vermijden

Het eerste wat je moet vermijden is cafeïne, omdat het uitdroging kan veroorzaken en je algemene gezondheid kan aantasten. Het wordt ook aanbevolen om alcohol te vermijden tijdens het ondergaan van vaginale aanscherping, omdat dit irritatie in uw vagina kan veroorzaken en kan leiden tot verdere complicaties.

Krijg uw bloeddruk onder controle

Als je een hoge bloeddruk hebt, kan dat de oorzaak zijn van het loskomen van je vagina. Hoge bloeddruk is niet alleen schadelijk voor je hart; het tast ook andere organen in het lichaam aan, zoals je bekkengebied en voortplantingsorganen, waaronder de baarmoeder, eileiders, eierstokken en baarmoederhals. Dit komt omdat een hoge bloeddruk na verloop van tijd schade aan deze organen veroorzaakt doordat ze meer worden belast tijdens regelmatige activiteiten zoals geslachtsgemeenschap of lichaamsbeweging.

Neem vrij van uw werk

Het is belangrijk dat u voor en na uw ingreep voldoende vrij neemt van uw werk, zodat u goed kunt herstellen van eventuele complicaties die zich tijdens of na uw behandeling kunnen voordoen. U moet uw arts ook vragen naar eventuele beperkingen voor lichamelijke activiteit voordat u uw operatiedatum plant, zodat u dienovereenkomstig kunt plannen.

Zorg ervoor dat u een goede kandidaat bent

Als u een vaginale aanscherping overweegt, bespreek dan met uw arts of deze procedure voor u veilig is op basis van uw medische voorgeschiedenis en huidige gezondheidstoestand. Uw arts zal vragen stellen over uw algehele gezondheid, waaronder eventuele belangrijke infecties of operaties die onlangs hebben plaatsgevonden, eerdere zwangerschappen en bevallingen, medicijnen die u gebruikt en allergieën voor anesthesie of antibiotica. Uw arts kan ook een lichamelijk onderzoek van het bekkengebied uitvoeren om beter te kunnen beoordelen of een operatie nodig is.

Bereid u voor op pijn na de operatie.

De ingreep kan pijnlijk zijn, maar dat zal slechts enkele dagen duren. Na de operatie kunt u last hebben van bloedingen, blauwe plekken of zwellingen. Deze bijwerkingen verdwijnen echter na verloop van tijd en na ongeveer twee weken kunt u zich weer normaal bewegen.

Blijf zoveel mogelijk actief voor de operatie.

Lichaamsbeweging kan helpen het stressniveau te verlagen en de doorbloeding van het lichaam te verbeteren. Het helpt ook bij het verbranden van overtollig vet dat verstoppingen in uw vagina kan veroorzaken. Probeer, indien mogelijk, elke dag 30 minuten te wandelen of licht te joggen op dagen dat u niet in staat bent een volledige trainingssessie te doen.

Zorg ervoor dat je gezondheid in orde is.

Het is belangrijk dat je gezond bent voordat je deze producten gebruikt. Het helpt als je je eerst laat controleren door je arts voordat je een vaginaal verstrakking product gebruikt, vooral als het de eerste keer is dat je er een gebruikt. Uw arts kan u ook vertellen welk product het beste werkt voor uw lichaamstype en medische toestand.

Slaap voldoende

Om vlot te herstellen van een vaginale verstrakking operatie is het belangrijk dat u voor en na de ingreep voldoende slaapt. Probeer waar mogelijk dutjes te doen, zodat u de hele dag voldoende energie heeft. U moet ook proberen geen alcohol of cafeïne te drinken voor of na de operatie, omdat deze het voor uw lichaam moeilijk kunnen maken om goed te genezen.

Wees mentaal voorbereid

Wanneer vaginale verslapping optreedt, kunt u zich down en depressief voelen als gevolg van het verlies van uw gevoel van eigenwaarde. Het is echter belangrijk dat u positief en mentaal voorbereid blijft voor het geval u vaginale verslapping krijgt. Je moet je niet laten ontmoedigen door zo’n voorval, want het zal niet eeuwig duren; in plaats daarvan kun je het omzetten in een kans voor zelfverbetering door nieuwe technieken uit te proberen om je vagina strakker te maken, zodat je weer vertrouwen in je lichaam krijgt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *