borstlift
  • 579
  • 0
Inhoud show

Vragen die u moet stellen voordat u een borstlift laat uitvoeren

Een borstlift, ook wel mastopexie genoemd, is een ingreep waarbij verslapte borsten worden opgeheven en een nieuwe vorm krijgen. Het wordt vaak gedaan om het uiterlijk van borsten te corrigeren die na gewichtsverlies of zwangerschap aan volume hebben ingeboet.

Een borstlift kan alleen worden uitgevoerd of in combinatie met andere ingrepen zoals een borstvergroting, borstverkleining of het verwijderen van borstimplantaten.

De ingreep wordt meestal onder narcose uitgevoerd en duurt ongeveer twee uur. Er zijn verschillende soorten borstlifts, maar bij de meeste wordt overtollige huid verwijderd en wordt het omliggende weefsel strakker gemaakt. Na de operatie moet u twee of drie dagen in het ziekenhuis blijven en twee weken antibiotica slikken.

Sommige borstoperaties, zoals een borstvergroting, worden gedaan om het uiterlijk van uw borsten te verbeteren. Andere operaties, zoals een borstlift en een borstverkleining, worden uitgevoerd om problemen met de grootte en de vorm van uw borsten te corrigeren.

Met een borstlift kunnen verslapte borsten na een zwangerschap, borstvoeding of gewichtsverlies weer steviger worden. Het wordt ook gebruikt om asymmetrie te corrigeren bij vrouwen met borsten van verschillende grootte.

Een borstverkleining is bedoeld voor vrouwen met grote borsten die hen pijn doen of in verlegenheid brengen. Bij de ingreep worden overtollige huid en vet uit de borststreek verwijderd en wordt het tepel-areola-complex hoger op de borstwand geplaatst, zodat het minder ver uitsteekt onder de borstplooi (IMF).

Tijdens uw consultatie bespreekt u met uw chirurg uw medische voorgeschiedenis en eventuele symptomen. U kunt vragen krijgen als:

Hoe zien uw borsten er nu uit? Hoe wilt u dat ze er na de operatie uitzien?

Hoe oud bent u? Bent u zwanger geweest? Zo ja, hoeveel zwangerschappen? Hoeveel tijd zat er tussen elke zwangerschap? En zijn uw borsten daardoor van grootte veranderd?

Hoe voelen uw borsten nu aan? Zijn er specifieke gebieden die meer pijn doen dan andere als u ze aanraakt of erop drukt?

Een borstlift wordt ook wel mastopexie genoemd. Het is een ingreep die de borsten verstrakt en lift door overtollige huid te verwijderen, het borstweefsel opnieuw vorm te geven en de tepel en het tepelhof (tepel/tepelhofcomplex) te verplaatsen. Het liften van het borstweefsel kan gebruikers een jeugdiger uiterlijk geven door ze hoger op de borstwand en dichter bij het sleutelbeen te laten lijken – net als toen ze jonger waren. Het tepel/areola-complex kan worden verplaatst zodat het er na de operatie natuurlijker uitziet.

Een borstlift is een ingreep die op verschillende manieren kan worden uitgevoerd. De meest gebruikelijke techniek is een borstlift met implantaten, of wat vaak de “dubbele-incisiemethode” wordt genoemd.

Een borstlift kan ook worden uitgevoerd met kleinere incisies en speciale chirurgische instrumenten. Welke techniek u ook kiest, een borstlift verbetert uw vorm en vergroot de omvang van uw borsten door overtollige huid boven de tepellijn te verwijderen en het omliggende weefsel aan te spannen.

Als u een borstlift overweegt, moet u met veel dingen rekening houden, zoals de hersteltijd en de vraag of u tegelijkertijd een borstverkleining moet ondergaan (of andersom). Om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over een borstlift, hebben wij deskundigen uit het hele land gevraagd welke vragen zij hun patiënten zouden willen stellen voordat zij onder het mes gaan.

Hoe weet ik of ik een borstlift nodig heb?

Veel vrouwen denken dat ze een borstlift nodig hebben als hun borsten uitgezakt zijn. Dit kan waar zijn voor sommige vrouwen die veel zijn afgevallen of grote baby’s hebben gehad (en dus striae). Maar er is geen eenvoudige manier om te bepalen of uw borsten verslapt zijn of dat ze alleen steun nodig hebben van een beugelbeha of push-up beha – probeer dus niet zelf een diagnose te stellen! Alleen een consult bij uw arts of plastisch chirurg kan u een nauwkeurige diagnose geven.

Kan ik deze operatie combineren met andere ingrepen?

Borstlift en borstvergroting zijn twee van de populairste cosmetische borstoperaties. Veel vrouwen kiezen ervoor om beide ingrepen samen te laten doen voor een evenwichtiger uiterlijk. De chirurg kan ook verschillende technieken gebruiken om een nog beter resultaat te bereiken. Bij sommige vrouwen worden de tepels samen met de borsten gelift, bij anderen worden de tepels tijdens dezelfde ingreep hervormd. Als u een borstlift en -vergroting wilt combineren met andere ingrepen zoals liposuctie of buikwandcorrectie, vraag dan of uw chirurg ervaring heeft met het uitvoeren van meerdere operaties tegelijk.

Wat zijn mijn opties voor verdoving?

Uw plastisch chirurg zal verschillende opties met u bespreken voordat hij beslist welke verdoving hij voor uw operatie kiest. Sommige chirurgen geven de voorkeur aan algehele anesthesie, terwijl anderen lokale anesthesie (verdoving) in combinatie met sedatie (een licht kalmerend middel) aanbevelen. Als een borstlift wordt gecombineerd met een andere ingreep (zoals een augmentatie), kan uw chirurg algehele anesthesie aanbevelen omdat deze meer controle over uw lichaam biedt dan plaatselijke verdoving. Als u er echter tegenop ziet om onder narcose te worden gebracht, vraag uw chirurg dan naar alternatieven zoals regionale blokkades en intraveneuze sedatie – beide kunnen helpen om de pijn tijdens de ingreep onder controle te houden zonder dat u volledig bewusteloos raakt zoals bij een algehele narcose het geval is.

Hoe weet ik of ik de juiste chirurg voor mij kies?

Uw chirurg moet ervaring hebben met het uitvoeren van uw type operatie of een vergelijkbare operatie. Als hij niet veel ervaring heeft met borstliften, kan hij een andere ingreep aanbevelen die volgens hem beter bij uw lichaamstype past. Vraag of ze al eerder borstlifts hebben uitgevoerd bij mensen zoals u (d.w.z. vrouwen die kinderen hebben gekregen). U kunt ook vragen of ze een assistent hebben die gespecialiseerd is in postoperatieve zorg en follow-up bezoeken na de operatie; deze persoon kan helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen of zorgen na de ingreep.

Hoe lang duren de resultaten?

De resultaten van een borstlift zijn permanent, maar niet blijvend. Naarmate u ouder wordt en uw huid aan elasticiteit verliest, zullen uw borsten weer gaan verslappen – hoewel ze minder verslappen dan wanneer u geen operatie had ondergaan. Om deze reden kiezen veel vrouwen die een borstlift hebben ondergaan ervoor om deze om de vijf jaar opnieuw te laten doen om hun jeugdige vorm te behouden.

Wat gebeurt er tijdens het herstel?

Een borstlift wordt meestal onder narcose uitgevoerd en duurt ongeveer twee uur. De meeste vrouwen kunnen dezelfde dag van de operatie naar huis. Er moet minstens 24 uur na de ingreep iemand bij u blijven omdat u enkele dagen na de operatie pijnstillers op recept moet innemen.

Waarom wilt u een borstlift?

Er zijn vele redenen om een borstlift te overwegen. Als uw borsten uitgezakt en misvormd zijn na een bevalling, borstvoeding of gewichtstoename en -afname, zijn ze misschien niet meer zo mooi als vroeger. Een borstlift kan ze in hun oude glorie herstellen door overtollige huid te verwijderen en het onderliggende weefsel aan te spannen. Een borstlift wordt soms ook uitgevoerd om de grootte en vorm van uw borsten te verbeteren na gewichtsverlies of andere oorzaken van verzakking. Als u veel bent afgevallen, kunnen uw borsten zo sterk van vorm zijn veranderd dat ze niet meer bij uw lichaamstype of frame passen. Een borstlift kan dit probleem verhelpen door vet uit andere delen van uw lichaam over te brengen of door tijdens de operatie vettransplantaties uit te voeren om uw borsten een jeugdiger uiterlijk te geven. Een borstlift wordt meestal uitgevoerd onder algemene verdoving in een operatiekamer in een ziekenhuis of poliklinisch chirurgisch centrum. De ingreep duurt meestal één tot drie uur, afhankelijk van de vraag of er tegelijkertijd andere ingrepen worden uitgevoerd (zoals liposuctie).

Wat hoopt u met deze operatie te bereiken?

Veel mensen kiezen voor een borstlift omdat ze ontevreden zijn over het uiterlijk van hun borsten na gewichtsverlies of zwangerschap. Als u op zoek bent naar een jeugdigere vorm en grootte, maar geen implantaten wilt, is een borstlift misschien iets voor u. Als u echter echt grotere borsten wilt, is een borstvergroting wellicht een betere optie.

Wat verwacht u van een borstlift?

Borstliften kunnen met verschillende technieken en incisies worden uitgevoerd. Sommige chirurgen gebruiken een minimaal invasieve techniek met kleine incisies, terwijl anderen de voorkeur geven aan de traditionele methode waarbij grote sneden in de borstwand worden gemaakt en overtollige huid, vet en klierweefsel uit de borsten wordt verwijderd. Uw chirurg moet u vertellen welke techniek hij of zij verkiest en waarom.

Bent u moeder en bent u van plan meer kinderen te krijgen?

Dan is het belangrijk dat uw borstlift de borstvoeding niet verstoort. Daarom adviseren de meeste plastisch chirurgen een periareolaire incisie (rond de tepel) of een verticale incisie in de oksel in plaats van rond het tepelhof (de donkere cirkel rond de tepel).

Bent u van plan om in de toekomst af te vallen?

U bent misschien geneigd om nee te zeggen, maar het is belangrijk om vóór de operatie over deze vraag na te denken. Een borstlift kan worden uitgevoerd met of zonder implantaten. Als u een borstlift en een borstvergroting overweegt, moet u weten dat de resultaten van uw borstlift kunnen veranderen als u aanzienlijk gewicht verliest. Als u van plan bent weer wat gewicht te verliezen, is een borstlift en het later al dan niet plaatsen van implantaten wellicht een betere optie. Als u echter van plan bent om uw gewichtsverlies permanent vol te houden, dan is het nemen van een implantaat nu misschien het beste voor uw lichaamstype en uw levensstijl.

Geeft u borstvoeding of bent u van plan dat in de toekomst te doen?

Borstvoeding is een belangrijke overweging voor veel vrouwen die een borstlift overwegen. Borstvoeding geven vereist veel steun van het borstweefsel, dus een borstlift wordt niet aanbevolen als u in de toekomst borstvoeding wilt geven. Als u van plan bent borstvoeding te geven, vraag uzelf dan af of uw huidige borsten groot genoeg zijn om voldoende melk voor uw kind te leveren. Als dat niet het geval is, kunt u overwegen een borstvergroting met implantaten te ondergaan in plaats van een buikwandcorrectie en een borstlift. Op die manier hebt u tegelijkertijd gelifte borsten en een verbeterd decolleté. Als u overweegt kinderen te krijgen maar nog niet zeker weet of u dat wel of niet wilt, kunt u het beste wachten tot na de zwangerschap voordat u enige vorm van cosmetische chirurgie ondergaat in verband met de risico’s van verdoving tijdens de zwangerschap.

Heb ik de juiste leeftijd voor een borstlift?

Een borstlift is niet geschikt voor alle vrouwen. De beste kandidaten zijn vrouwen met een gezonde huid en onderliggend weefsel en een goede bloedtoevoer in het tepelgebied. Jongere vrouwen doen het meestal beter dan oudere, omdat hun huid minder verslapt en uitrekt als gevolg van zwangerschap en borstvoeding. Oudere vrouwen kunnen echter nog steeds baat hebben bij een borstlift als er nog voldoende overtollige huid bovenop hun borsten zit nadat ze zijn gestopt met het geven van borstvoeding of als ze meerdere keren zwanger zijn geweest.

Heeft u een stabiele maat?

Het is goed om te weten of uw borstomvang in de toekomst zal veranderen. Als u nog groeit, kunt u beter wachten met een operatie tot alle veranderingen achter de rug zijn, omdat de nieuwe vorm van uw borsten anders zal zijn dan de oude. Als u ouder bent dan 35 jaar en kinderen hebt gekregen, is het ook de moeite waard om met uw chirurg te bespreken of u nog veranderingen in de borstomvang moet verwachten. Sommige vrouwen komen tijdens de zwangerschap aan en verliezen daarna gewicht, maar dat is niet altijd het geval.

Kent u uw chirurgische risicofactoren?

De meest voorkomende risico’s van een borstlift zijn littekens, bloedingen en infecties. Andere mogelijke complicaties zijn verlies van tepelgevoel of gevoel in het borstweefsel, zenuwschade en capsulaire contractie (wanneer littekenweefsel ervoor zorgt dat de tepel afvlakt).

Wat gebruikt u voor borstkankerscreenings?

Ik bied digitale mammografie aan – wat beter is dan het traditionele filmonderzoek – en ik heb een echo-apparaat in mijn praktijk. Chemotherapie kan uw borsten te pijnlijk maken voor een digitale mammografie, dus doen we zo nodig een echografie. Ik doe ook regelmatig een jaarlijks borstonderzoek bij al mijn patiënten.

Wanneer zullen de littekens vervagen?

Voordat u een afspraak maakt voor een borstlift, is het belangrijk te informeren naar de genezingstijd van de littekens. De gemiddelde genezingstijd van een borstlift is ongeveer 10 weken en bij de meeste vrouwen vervagen de littekens na die tijd aanzienlijk. Sommige vrouwen zien echter pas 12 maanden of langer na de operatie een duidelijke vervaging. Als u zich zorgen maakt over hoe uw littekens er na hun genezing zullen uitzien, is het een goed idee om foto’s van uzelf met een vergelijkbaar kapsel en vergelijkbare kleding mee te nemen naar uw afspraak met uw chirurg. Bekijk de onderstaande foto’s en zie hoe de borsten er na 10 weken uitzien!

Bent u van plan om in de toekomst kinderen te krijgen?

Een borstlift kan helpen om verslapte borsten te corrigeren. Maar als u van plan bent kinderen te krijgen en borstvoeding wilt geven, is dit niet de juiste ingreep voor u. Borstvoeding geven vereist een bepaalde hoeveelheid elasticiteit in uw huid en weefsels. Als bij een borstlift te veel huid wordt verwijderd, kan dat blijvende littekens achterlaten of resulteren in een onnatuurlijk uiterlijk bij het geven van borstvoeding na de ingreep.

Kan ik deze operatie ondergaan als ik borstvoeding geef?

Dat hangt ervan af. Sommige chirurgen adviseren te wachten met een borstlift totdat u uw baby heeft gespeend. Andere chirurgen stellen voor om te wachten tot uw kind minstens een deel van de borstvoeding heeft gegeven, zodat het littekenweefsel kan genezen. Door het geven van borstvoeding neemt de bloedtoevoer naar de borsten toe, waardoor deze sneller uitrekken en uitzakken dan anders het geval zou zijn. De verhoogde bloedtoevoer verhoogt ook het risico op infecties tijdens en na een borstlift, omdat er meer wrijving is tussen de tepels en de kleding (vooral beha’s). Daarom zullen de meeste chirurgen wachten tot u tenminste gedeeltelijk bent gestopt met het geven van borstvoeding voordat zij een ingreep aan uw borsten uitvoeren (zelfs als het geen cosmetische ingreep is).

Hoe ziet het herstelproces eruit?

Bij een borstlift wordt een incisie gemaakt in de plooi onder de borst en worden overtollige huid en weefsel onder de tepel verwijderd. Uw plastisch chirurg zal vervolgens uw borstweefsel aanspannen en hoger op uw borstwand plaatsen. Daarom wordt het ook wel “borstvergroting zonder implantaten” genoemd. Het herstelproces varieert afhankelijk van de grootte van uw borsten en hoeveel gebieden moeten worden herzien. De meeste vrouwen worden poliklinisch geopereerd, zodat ze na de ingreep niet in het ziekenhuis hoeven te blijven. Bij sommige patiënten kan het echter nodig zijn om na een grote reductie of reconstructie aan beide zijden tegelijk een nacht ter observatie door te brengen.

Welke invloed heeft een borstlift op de gevoeligheid?

Een van de meest gestelde vragen over een borstlift is hoe een borstlift de gevoeligheid beïnvloedt. De gevoeligheid van de borst wordt beïnvloed door de hoeveelheid huid die tijdens de operatie wordt verwijderd. Hoe meer huid er wordt verwijderd, hoe minder gevoelig de tepel zal zijn. Een borstlift kan ook de gevoeligheid van de tepel beïnvloeden door de grootte of de positie ervan te veranderen. Als u een borstlift overweegt, praat dan met uw chirurg en vraag hoe hij van plan is de tepelgevoeligheid tijdens de operatie te verminderen. Dit is een belangrijke vraag omdat u misschien eerst wilt weten of er andere manieren zijn om de tepelgevoeligheid te verminderen voordat u beslist of u al dan niet een operatie wilt ondergaan.

Is mijn gewicht stabiel?

Gewichtsverlies en -toename kunnen de resultaten van een borstlift beïnvloeden. Als u vóór de operatie gewicht verliest, kan de huid de nieuwe borstvorm mogelijk niet comfortabel ondersteunen. Als u na de operatie aankomt, zal de huid na verloop van tijd weer uitrekken en uitzakken. Het is mogelijk dat uw arts de grootte van uw implantaten of de incisies van de lift aanpast als u daarna aanzienlijk gewicht verliest of toeneemt. Het is echter het beste om uw hele leven een gezond lichaamsgewicht te behouden en geen grote veranderingen in uw gewicht of lengte te ondergaan nadat u een borstlift hebt ondergaan.

Kan een borstlift mijn seksleven verbeteren?

Een borstlift, ook wel mastopexie genoemd, is bedoeld om verslapte borsten, die in de loop der tijd hun stevigheid hebben verloren, te liften. Het is niet bedoeld om de grootte of de vorm van de borsten te verbeteren, maar als u zich daar zorgen over maakt, zijn er andere ingrepen die kunnen helpen. Een borstlift kan grote verslapte borsten helpen verminderen door overtollige huid te verwijderen en het weefsel rond de tepel aan te spannen – maar de cupmaat wordt niet noodzakelijkerwijs vergroot of de tepels worden groter. De resultaten van deze ingreep verschillen van patiënt tot patiënt, omdat iedereen een andere huidelasticiteit, weefseldikte en vetverdeling in de borsten heeft.

Ben ik over het algemeen gezond genoeg voor deze ingreep?

Voordat u een borstlift ondergaat, moet u over een goede algemene gezondheid beschikken. U moet in goede algemene gezondheid verkeren en mag geen medische aandoeningen hebben die de ingreep te riskant maken. Aan de hand van een grondige medische voorgeschiedenis en een lichamelijk onderzoek kan uw chirurg beslissen of u in aanmerking komt voor een borstlift. Als u medische aandoeningen hebt, zoals diabetes of hartaandoeningen, zal uw chirurg hiermee rekening houden om te bepalen of u in aanmerking komt voor een borstlift.

Welke littekens kan ik verwachten?

Het litteken van de cosmetische ingreep wordt verborgen door de natuurlijke plooi in uw borst. Het is belangrijk te weten dat een perfect litteken niet bestaat. Het doel van een borstlift is niet om alle littekens te verwijderen, maar om een esthetisch mooi litteken te creëren dat na verloop van tijd zal vervagen. De plaats van de incisie hangt af van de vraag of u een ankerincisie of een lollipop incisie hebt. Een ankerincisie wordt gemaakt aan de onderkant van elke borst en loopt door tot in de plooi onder de borst. Een lolly-incisie wordt net onder het tepelhof gemaakt en loopt verticaal naar beneden in de borstplooi.

Zal het probleem van de borstverslapping volledig worden opgelost?

Een borstlift is bedoeld om verzakkingen te corrigeren en uw borsten steviger en parmantiger te maken. De ingreep zal echter niet alle tekenen van veroudering van uw borsten volledig wegnemen. Als u bijvoorbeeld geboren bent met zeer kleine of asymmetrische borsten, zal een borstlift helpen deze op te fleuren, maar deze problemen niet volledig oplossen.

Hoe lang duurt het voordat ik het uiteindelijke resultaat zie?

Sommige chirurgen kunnen u bij benadering zeggen hoe lang het duurt voordat u de definitieve resultaten van een borstlift ziet. Anderen kunnen u geen exacte datum geven, maar wel een idee van wat u kunt verwachten. In het algemeen zien de meeste vrouwen hun definitieve resultaten na ongeveer drie maanden. Bij sommige vrouwen duurt de genezing echter langer of is de zwelling groter dan bij anderen, zodat de volledige resultaten pas zes maanden of zelfs een jaar na de operatie zichtbaar zijn.

Wanneer kan ik mijn normale activiteiten hervatten?

De duur van uw herstel na een borstlift hangt af van de uitgevoerde ingreep en uw algemene gezondheidstoestand. Het kan tot zes weken duren om volledig te genezen. Als u bijvoorbeeld een borstlift ondergaat in combinatie met een buikwandcorrectie of liposuctie, kan het drie maanden duren voordat u zich volledig hersteld voelt. Gedurende deze periode is het belangrijk om zware activiteiten en zwaar tillen te vermijden. U moet ook blootstelling aan zonlicht vermijden tot uw littekens volledig genezen zijn. Als u alleen een borstlift hebt gehad, zou het herstel veel sneller moeten gaan – mogelijk slechts één of twee weken. Sommige vrouwen kunnen zelfs binnen twee of drie dagen na hun operatie weer aan het werk omdat ze geen rusttijd nodig hebben na de ingreep.

Moet ik vóór de operatie stoppen met het innemen van medicijnen?

Veel mensen willen weten of ze vóór de operatie met medicijnen moeten stoppen. In de meeste gevallen kunt u uw medicijnen blijven innemen totdat u de chirurg ziet. In sommige gevallen is het echter beter om vóór de operatie te stoppen met het innemen van medicijnen. Als u bloedverdunners (anticoagulantia) gebruikt, zoals Coumadin (warfarine), Plavix (clopidogrel), Pradaxa (dabigatran) of Xarelto (rivaroxaban). Als u aspirine of andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) gebruikt voor pijnbestrijding, zoals Advil (ibuprofen) of Aleve (naproxen). Als u antibiotica gebruikt voor een infectie of als preventieve maatregel tegen een infectie. Als u diabetes heeft en insulinespuiten of orale medicijnen zoals Glucophage, Avandamet of Glucovance gebruikt.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Het is belangrijk te weten hoe lang u na een borstlift vrij moet nemen. Er zijn namelijk verschillende factoren die van invloed zijn op uw vermogen om na dit soort ingrepen weer aan het werk te gaan. Als u bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt, kunt u wellicht eerder terugkeren dan iemand met een actieve baan waarbij u voortdurend in beweging bent. Als u vragen hebt over wanneer en of het veilig is voor u om weer aan het werk te gaan na een borstlift operatie, spreek dan met uw arts of verwijs terug naar dit bericht wanneer hij zijn aanbevelingen geeft.

Wanneer kan ik weer sporten?

Dit is een vraag die veel vrouwen me stellen als ze thuiskomen van hun borstlift operatie. Het antwoord op deze vraag hangt af van het type ingreep dat is uitgevoerd en waar u woont. Als u een subpectorale (onder de spier) borstlift hebt ondergaan, kunt u na ongeveer een week weer beginnen met sporten. Als u echter een peri-areolaire (rond de tepel) borstlift hebt ondergaan, duurt het langer voordat de incisies zijn genezen en de pijn is verdwenen. In dat geval kan het drie tot vier weken duren voordat u zich goed genoeg voelt om uw activiteiten te hervatten. Het is belangrijk dat u zich niet meteen te veel inspant, anders kunnen uw hechtingen losraken of kunnen uw incisies opnieuw worden opengescheurd. Als u na twee weken na de operatie nog steeds pijn hebt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts!

Hoe kan ik me op mijn consultatie voorbereiden?

Uw consultatie vindt waarschijnlijk plaats in een kantoor of chirurgisch centrum. Uw chirurg wil er zeker van zijn dat u gezond genoeg bent voor de ingreep – zorg er dus voor dat u uw consult ruim voor de operatiedatum afspreekt.

Is een borstlift omkeerbaar?

Het antwoord op deze vraag is volmondig ja. Een borstlift kan worden teruggedraaid als het resultaat u niet bevalt. Het is echter belangrijk te begrijpen dat een borstlift niet altijd dezelfde resultaten oplevert als bij iemand die geen borstvoeding geeft of geen kinderen heeft gehad. Bij een borstlift operatie, ook wel mastopexie genoemd, worden overtollige huid en vetweefsel van de borsten verwijderd en wordt het bindweefsel dat de borsten ondersteunt strakker gemaakt. Het doel van dit type ingreep is om stevigere, parmantigere borsten te creëren zonder dat ze er onnatuurlijk of onevenredig uitzien. Om dit resultaat te bereiken, maken de chirurgen een incisie rond elke tepel en tillen ze het weefsel eronder op met behulp van hechtingen. Hierdoor krijgen uw borsten een jeugdigere vorm doordat ze naar de schouders toe worden opgetild en de algehele symmetrie wordt verbeterd. Is een borstlift omkeerbaar? Ja! Een borstlift wordt beschouwd als een van de meest effectieve manieren om het uiterlijk van uw borsten te verbeteren na een bevalling, gewichtsverlies of andere veranderingen in lichaamsvorm en -grootte na verloop van tijd, omdat het verloren gegane volume kan worden hersteld zonder dat er implantaten of andere kunstmatige materialen nodig zijn.

Wat kan ik doen om het herstel na een borstlift te bespoedigen?

Een borstlift wordt vaak onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en vereist geen overnachting in het ziekenhuis. U moet echter wel rekening houden met iemand die u van uw afspraak naar huis kan rijden. Hoe lang het herstel duurt, hangt af van het type borstlift dat is uitgevoerd en of deze is gecombineerd met een andere ingreep, zoals een buikwandcorrectie of liposuctie. Na de operatie moet u rekening houden met blauwe plekken, zwelling, gevoeligheid en mogelijk wat gevoelloosheid in uw tepels.

Wat zijn de voordelen van een specifieke lift bij u?

De beste manier om deze vraag te beantwoorden is uzelf af te vragen wat u wilt. Wilt u een natuurlijke uitstraling? Bent u op zoek naar een jeugdiger uiterlijk? Wilt u de omvang van uw borsten vergroten? Is het belangrijk dat de ingreep wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg? Borstvergroting Procedures worden vaak uitgevoerd onder algemene verdoving en kunnen poliklinisch plaatsvinden. De ingreep duurt ongeveer twee uur en wordt in één keer uitgevoerd. Dit betekent dat er geen meerdere chirurgische bezoeken of overnachtingen in het ziekenhuis nodig zijn. U kunt na de operatie naar huis en binnen een week uw normale activiteiten hervatten, terwijl u binnen twee tot drie weken volledig herstelt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *