brachioplastie
  • 615
  • 0
Inhoud show

Vragen Die U Moet Stellen Voordat U Een Brachioplastie Operatie Ondergaat

Een armlift, ook bekend als brachioplastie, is een procedure om overtollige huid en vet van de bovenarmen te verwijderen. Het kan de contouren van uw armen verbeteren en ze er slanker en strakker uit laten zien.

Een armlift wordt meestal gecombineerd met liposuctie om de spieren in uw bovenarmen te helpen definiëren. De procedure kan afzonderlijk worden uitgevoerd of na andere procedures zoals borstverkleining, borstlift of lichaamscontouren.

Als u een armlift overweegt, is het belangrijk te begrijpen dat aan elke chirurgische ingreep risico’s verbonden zijn. Zorg ervoor dat al uw vragen beantwoord zijn voordat u beslist of u al dan niet tot een dergelijke ingreep overgaat.

Een armlift is een procedure waarbij overtollige huid en vet van uw bovenarmen, ook bekend als het tricepsgebied, wordt verwijderd. Het wordt vaak gedaan in combinatie met andere procedures zoals een buikwandcorrectie of liposuctie.

Een armlift wordt meestal uitgevoerd onder algemene verdoving in een ziekenhuis of chirurgisch centrum. Het duurt een uur tot twee uur, afhankelijk van hoeveel huid er verwijderd moet worden. De hersteltijd varieert van persoon tot persoon, maar u kunt binnen 24 uur na de operatie naar huis en binnen twee weken na de ingreep uw normale activiteiten hervatten. Na de armlift operatie draagt u ongeveer drie weken lang compressiekleding.

De procedure kan met verschillende technieken worden uitgevoerd, afhankelijk van de hoeveelheid huid en vet die moet worden verwijderd. De meest gebruikelijke techniek is het maken van een incisie langs de natuurlijke plooi van de arm (okselplooi). Vervolgens verwijdert de chirurg overtollige huid en vet langs de onderkant van elke arm door middel van liposuctie of een open chirurgische techniek die “verticale” reductie wordt genoemd.

Een armlift is een procedure waarbij overtollige huid en vet van de bovenarm wordt verwijderd. Het kan zowel bij mannen als vrouwen worden uitgevoerd, maar het komt het meest voor bij vrouwen die zijn afgevallen of sterk in gewicht zijn toegenomen.

De procedure kan worden uitgevoerd via incisies langs de zijkanten van de arm (de zogenaamde transversale incisies). Of een chirurg gebruikt een endoscopische techniek waarbij kleine incisies in de oksels worden gemaakt om de operatie met een kleine camera te kunnen bekijken. Deze aanpak zorgt voor kleinere littekens en minder pijn na de operatie.

Naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit door factoren als blootstelling aan de zon, zwaartekracht en erfelijkheid. Wanneer dit gebeurt, kan overtollige huid rond uw armen plooien vormen die een “vleermuisgezicht” creëren wanneer u uw armen boven uw hoofd houdt (zoals bij het wassen van uw haar). Deze plooien kunnen duidelijker worden als u snel gewicht verliest of aankomt. Obesitas is een andere veel voorkomende oorzaak van overtollig vetweefsel rond uw bovenarmen dat kan leiden tot terugtrekken na gewichtsverlies of -toename.

Een armlift wordt meestal aan beide armen tegelijk uitgevoerd, hoewel sommige chirurgen één kant tegelijk uitvoeren. De ingreep verwijdert overtollige huid en vet van de bovenarmen, waardoor de vorm van de armen verbetert.

Bij een armlift maakt uw chirurg incisies aan de voorkant van elke arm onder de oksel. De chirurg verwijdert vervolgens overtollige huid en vet via deze incisies door kleine sneden te maken langs de onderkant van uw arm vanaf de elleboog tot boven de pols. Uw chirurg sluit deze incisies vervolgens met hechtingen of chirurgische nietjes.

Armlifts worden meestal aan beide armen tegelijk uitgevoerd omdat ze dan tegelijk kunnen genezen in plaats van enkele maanden te wachten met de operatie aan de andere kant. Als u echter maar één kant van uw lichaam wilt verbeteren, kan uw chirurg u aanraden eerst slechts één arm te opereren.

Brachioplastie is een cosmetische ingreep om de armen te trimmen en een nieuwe vorm te geven. De ingreep verwijdert overtollige huid en vet van de bovenarm, de triceps en soms van de elleboog. De operatie kan ook liposuctie omvatten om vet uit de armen te verwijderen.

Brachioplastie wordt vaak uitgevoerd bij mensen die zijn afgevallen of die losse huid in hun armen hebben gekregen na gewichtsverlies of veroudering. Het wordt ook gebruikt om losse huid aan te spannen na gewichtsverlies of als onderdeel van een lichaamsvormende operatie.

Het hoofddoel van de brachioplastie is het verwijderen van overtollige huid en vet van de bovenarmen, de triceps en soms van de elleboog. Liposuctie kan worden gebruikt om vet te verwijderen uit deze gebieden en andere delen van uw lichaam als uw chirurg dat aangeeft.

Brachioplastie is een chirurgische ingreep om overtollige huid, vet en weefsel van de bovenarmen te verwijderen. De operatie kan ook worden uitgevoerd om losse of verslapte huid op de bovenarmen strakker te maken.

Een brachioplastie kan alleen worden uitgevoerd of in combinatie met andere ingrepen zoals een borstlift of buikwandcorrectie.

De procedure kan ook een armlift of een bovenarmlift worden genoemd. Deze termen kunnen echter misleidend zijn omdat ze niet de verwijdering van overtollige huid van de onderarmen omvatten, die ook vaak worden behandeld tijdens een brachioplastie.

De procedure wordt meestal uitgevoerd onder algemene verdoving, wat betekent dat u de hele operatie slaapt. Er wordt een kleine incisie (snede) in de buurt van uw oksel gemaakt, die na genezing niet meer zichtbaar is. De chirurg verwijdert overtollig vet en huid van uw bovenarmen en brengt ze dichter bij elkaar om u een slanker uiterlijk te geven. Als alles verwijderd is, worden de incisies gesloten met oplosbare hechtingen die na verloop van tijd oplossen.

Als u een armlift overweegt, is het belangrijk te weten wat u kunt verwachten. Een armlift is een procedure waarbij overtollige huid en vet van de achterkant van de bovenarmen (triceps) en de onderkant van de bovenarmen (oksels) worden verwijderd. Het kan ook worden gebruikt om losse huid op de onderrug en buik aan te spannen.

De beste kandidaten voor een armlift zijn mensen die zijn afgevallen na massaal gewichtsverlies, mensen die ouder zijn geworden en rimpels hebben door huidverslapping, of mensen die aanzienlijk zijn aangekomen of afgevallen.

Voordat u een armlift laat uitvoeren, is het belangrijk te weten welke vragen u uw chirurg moet stellen. Hier zijn enkele veel voorkomende vragen die vrouwen stellen over deze procedure:

Hoe wordt de armlift uitgevoerd?

De armliftprocedure wordt uitgevoerd onder algemene verdoving in een erkend ziekenhuis of ambulant chirurgisch centrum. De duur van de operatie hangt af van de grootte van uw armen en de hoeveelheid vet die u wilt verwijderen. De operatie duurt meestal een tot twee uur, afhankelijk van de complexiteit en of er tegelijkertijd andere procedures worden uitgevoerd. De procedure begint met een kleine incisie aan de onderkant van uw arm, meestal in de buurt van uw oksel. Vervolgens scheidt de chirurg de huid van het onderliggende weefsel en vet, dat door middel van liposuctie wordt verwijderd. Een tweede incisie kan worden gemaakt langs de buitenkant van uw arm om overtollige huid te verwijderen en de spieren aan te spannen. Daarna worden eventuele resterende vetophopingen verwijderd door middel van liposuctie en vervolgens wordt overtollige huid onder elke arm weggesneden. Hierdoor ontstaan bovenarmcontouren die er natuurlijker uitzien dan voor de operatie. Om littekens te voorkomen worden aan beide zijden van elke incisie hechtingen geplaatst die na verloop van tijd vanzelf oplossen.

Wat zijn de voordelen van een armlift?

Armlifts kunnen worden gebruikt om overtollige huid en vet te verwijderen na gewichtsverlies, en ook om de vorm van grote borsten te verbeteren. Veel mensen zijn echter ongelukkig met hun armen om andere redenen, zoals overtollige huid na zwangerschap of gewichtstoename en -afname. Een armlift is een chirurgische ingreep die de bovenarmen een nieuwe vorm geeft door overtollig vet en huid te verwijderen. Het kan helpen het uiterlijk van hangende of verslapte huid op de bovenarmen te verbeteren. Een armlift kan ook worden gebruikt om overtollig vet onder de arm (love handles) te verwijderen. Naast het verbeteren van het uiterlijk van uw lichaam kan een armlift ook helpen bij het verlichten van pijn in uw schouders en andere delen van uw lichaam als gevolg van gespannen spieren rond uw armen. Het belangrijkste voordeel van een armlift is dat de huidverslapping wordt verminderd en de contouren worden verbeterd door overtollig vet onder het huidoppervlak te verwijderen. Indien nodig kan ook losse huid rond de oksels of enkels worden aangetrokken. Andere voordelen zijn meer comfort in kleding, een beter gevoel van eigenwaarde, een betere lichaamshouding en meer gemak bij het uitvoeren van dagelijkse taken zoals afwassen of boodschappen uit de kofferbak tillen.

Ben ik een goede kandidaat voor een brachioplastie?

De vraag is, hoe weet u of u een goede kandidaat bent voor een armlift? Het antwoord is dat er verschillende factoren zijn die bepalen of u een succesvolle kandidaat bent voor een armlift. Deze factoren omvatten uw algemene gezondheid en medische geschiedenis, evenals uw gewicht en lichaamstype. Als u gezond bent en geen onderliggende gezondheidsproblemen hebt, is de kans op succes zeer groot. Als u een medische aandoening heeft of dagelijks medicijnen gebruikt, kunt u deze procedure het beste uitstellen totdat deze aandoeningen zijn verholpen. Uw arts zal ook willen nagaan of u geen overgewicht of obesitas hebt voordat hij u een armlift aanbeveelt. Zwaardere patiënten hebben vaak meer losse huid na de operatie, waardoor ze er slechter uitzien dan voor de ingreep! De tweede factor die bijdraagt tot het succes van een armlift is uw lichaamstype. Vrouwen met een tenger postuur doen het meestal beter dan vrouwen met een groter postuur, omdat hun huid over het algemeen strakker is over hun armen en schouders. Dit betekent dat zij minder revisies nodig hebben tijdens het herstel en minder littekens aan het einde van de ingreep!

Waar komen mijn incisies?

Een armlift, ook wel brachioplastie genoemd, is een cosmetische ingreep die u kan helpen om overtollige huid en vet rond uw bovenarmen kwijt te raken. Het kan worden uitgevoerd bij iedereen die overtollig vet en huid op de bovenarmen heeft. De ingreep wordt meestal uitgevoerd bij mensen die snel zijn afgevallen of aangekomen, zoals mensen die een bariatrische operatie hebben ondergaan. De ingreep kan ook worden uitgevoerd bij mensen die met grote armen zijn geboren of bij mensen die een traumatisch letsel aan hun bovenarm hebben opgelopen. De chirurg kan een aantal verschillende incisielocaties gebruiken, afhankelijk van waar hij of zij het nodig acht een incisie te maken om het gewenste resultaat te bereiken. Uw chirurg kan kiezen voor een horizontale incisie over uw arm, of verticale incisies langs de zijkant van uw bovenarm. De arts kan er ook voor kiezen om meerdere kleine incisies te maken in plaats van één grote. Bij deze aanpak, die endoscopische chirurgie wordt genoemd, worden meerdere kleine sneetjes gemaakt (van ongeveer een halve centimeter lang) waardoorheen chirurgische instrumenten worden geleid, zodat de chirurg in het lichaam kan werken zonder een grote incisie te hoeven maken.

Zullen er littekens te zien zijn na een brachioplastie?

Littekens zijn onvermijdelijk bij elke operatie, maar ze hoeven niet permanent of ontsierend te zijn. In het Dora Hospital gebruiken we speciale technieken en geavanceerde technologie (zoals subcisie therapie) om littekens te minimaliseren na procedures zoals borstlifts en buikwandcorrecties die in andere praktijken meestal opvallende littekens veroorzaken. Wij gebruiken deze technieken ook bij armlifting bij patiënten die aanzienlijk zijn afgevallen of letsel hebben opgelopen zoals brandwonden of trauma (zoals een auto-ongeluk). Het resultaat is een natuurlijk uitziend litteken dat opgaat in de omringende huid en niet opvalt als een zichtbare scheidslijn tussen oud en nieuw weefsel.

Hoe lang duurt het om te herstellen van een armlift?

Een armlift is een invasieve ingreep die algemene verdoving en enkele dagen herstel vereist. De duur van het herstel hangt af van de ernst van het huidoverschot en de omvang van de ingreep. De hersteltijd varieert per patiënt, maar de meeste mensen kunnen binnen een week of twee na de operatie weer aan het werk. Sommige patiënten kunnen meer tijd nodig hebben, terwijl anderen hun lichte activiteiten eerder kunnen hervatten. De hersteltijd van een armlift varieert van persoon tot persoon, maar de meeste patiënten kunnen rekenen op een werkonderbreking van twee weken of meer. U moet gedurende die tijd een compressiekledingstuk dragen, dat helpt tegen de zwelling en voorkomt littekenvorming. Als u zich zorgen maakt of u uw gewone routine weer kunt oppakken, bespreek dan met uw arts of u baat kunt hebben bij een aangepaste versie van de procedure waarbij minder weefsel wordt verwijderd.

Heb ik echt een armlift nodig?

Een armlift is een relatief nieuwe procedure die de laatste jaren steeds populairder is geworden. De procedure is bedoeld om overtollige huid en vet in de bovenarm te verminderen. Het kan ook zadeltassen verminderen of elimineren, dat zijn flappen van overtollige huid onder de armen. Hoewel een armlift alleen kan worden uitgevoerd, wordt hij meestal uitgevoerd in combinatie met andere procedures zoals liposuctie of borstvergroting. Als u een armlift overweegt, zijn er enkele belangrijke vragen die u uw chirurg wilt stellen voordat u de ingreep ondergaat. Het antwoord op deze vraag hangt af van uw doelstellingen. Als u bijvoorbeeld uw lichaamsbeeld wilt verbeteren, bent u wellicht een goede kandidaat voor een armlift. Als u het uiterlijk van verslapte huid en vetophopingen die in de loop der tijd zijn ontstaan wilt verbeteren, kan een armlift iets voor u zijn. Maar als u een misvorming wilt corrigeren of overtollig weefsel wilt verwijderen dat pijn of ongemak veroorzaakt, is een armlift misschien niet de beste optie. In deze situaties is het beter om andere procedures te overwegen, zoals liposuctie of borstimplantaten.

Wie is een goede kandidaat voor een brachioplastie?

Een armlift kan u helpen er beter uit te zien en u beter te voelen. Maar het is niet voor iedereen geschikt. Een goede kandidaat voor een armlift is iemand die overtollige huid en vet langs de bovenarmen en flanken heeft, maar niet wil of kan afvallen. De procedure kan ook worden gebruikt om overtollige huid van de oksels, dijen of buik te verwijderen. Een armlift verwijdert vet en huid van uw bovenarmen en flanken. Het kan ook worden gebruikt om overtollige huid van onder uw oksels of binnenkant van de dijen te verwijderen. De operatie wordt meestal poliklinisch uitgevoerd in een ziekenhuis of ambulant chirurgisch centrum. U verblijft daar ongeveer een dag voordat u naar huis gaat. Na de operatie hebt u wat zwelling en blauwe plekken, die na ongeveer zes weken verdwijnen. Uw littekens worden na verloop van tijd lichter, maar verdwijnen nooit helemaal. U moet in goede gezondheid verkeren en realistische verwachtingen hebben over wat u met een operatie kunt bereiken. Een consult met een gediplomeerd plastisch chirurg die gespecialiseerd is in cosmetische ingrepen kan helpen bepalen of u een goede kandidaat bent voor een operatie en welk type ingreep het beste bij uw lichaamstype en zorgen past. Overwegingen zijn leeftijd, gewicht en de mate van huidverslapping in de bovenarmen of oksels.

Kan ik een armlift krijgen als ik een gewichtsverliesoperatie heb ondergaan?

Het korte antwoord is ja, u kunt een armlift krijgen als u een gewichtsverliesoperatie heeft ondergaan. De armlift is een procedure waarbij overtollige huid en vet wordt verwijderd om de armen een slanker uiterlijk te geven. De meeste mensen die zijn afgevallen, hebben overtollige huid op hun lichaam. Dit kan de nek, buik, dijen, billen en heupen betreffen. Hetzelfde gebeurt met armen en handen. Als u in de loop der tijd veel bent afgevallen of als u nu erg mager bent, kan de huid op uw armen los of verslapt zijn. Als dit gebeurt, is het moeilijk om kleren te vinden die goed passen omdat er zoveel extra materiaal in de mouwen en bij de polsen zit. Deze overtollige huid kan ook problemen veroorzaken met mobiliteit en flexibiliteit en met de hygiëne, omdat zweet en andere oliën er niet onder vandaan kunnen komen.

Waar zullen de littekens van mijn brachioplastie zitten?

Een armlift, ook wel brachioplastie genoemd, is een operatie om losse huid en overtollig vet van de bovenarm te verwijderen. De ingreep kan ook worden gebruikt om de vorm van uw bovenarmen te verbeteren. Als u deze operatie overweegt, is het belangrijk te weten wat u tijdens en na de ingreep kunt verwachten. De armlift wordt uitgevoerd door middel van incisies op verschillende plaatsen op het lichaam. De meest voorkomende plaatsen zijn onder of achter de oksel en aan weerszijden van het borstbeen (sternum). Een chirurg zal deze incisies gebruiken om overtollige huid en vet van uw bovenarmen te verwijderen, maar hij kan ze ook gebruiken voor andere procedures zoals liposuctie of borstvergroting. De littekens van een armlift vervagen meestal na verloop van tijd, hoewel ze nooit helemaal verdwijnen. Als u zich zorgen maakt over zichtbare littekens na uw ingreep, praat dan met uw arts over manieren om ze te minimaliseren, zoals het gebruik van make-up of het dragen van mouwloze kleding in plaats van tanktops en spaghettibandjes. Bespreek uw zorgen met uw chirurg voordat u een cosmetische ingreep ondergaat.

Wat zijn uw verwachtingen voor de resultaten van deze operatie?

Een armlift wordt over het algemeen beschouwd als een cosmetische ingreep. De procedure is bedoeld om het uiterlijk van de armen te verbeteren door overtollige huid en vet te verwijderen en het onderliggende weefsel aan te spannen. De belangrijkste reden waarom mensen een armliftoperatie ondergaan is omdat ze hun armen er beter uit willen laten zien. Armlifts zijn niet bedoeld om medische aandoeningen te behandelen of misvormingen te corrigeren. U moet uw arts vragen naar haar verwachtingen voor de resultaten van deze operatie. Misschien zegt ze dat uw armen er niet perfect uit zullen zien, maar dat u toch blij zult zijn met het resultaat. Als zij suggereert dat u na de operatie “perfecte” armen zult hebben, vraag haar dan om uit te leggen wat dit betekent, zodat u met kennis van zaken kunt beslissen of het de risico’s van de operatie wel of niet waard zijn. Het eerste wat u moet doen is een realistisch beeld krijgen van de resultaten die u kunt verwachten van een armliftoperatie. Uw arts moet in staat zijn om u te vertellen hoeveel kilo hij verwacht dat de procedure aan elke kant van uw lichaam zal verwijderen en hoeveel verbetering hij of zij denkt dat het zal maken op uw uiterlijk in het algemeen. Een chirurg die hoge verwachtingen heeft van de resultaten van zijn patiënten, heeft meestal ook meer kans op goede resultaten bij zijn patiënten.

Waarom overweegt u een brachioplastie operatie?

De armlift is een vorm van cosmetische chirurgie waarmee u de overtollige huid en vet rond uw bovenarmen kunt verwijderen. Het wordt meestal gedaan door vrouwen die hun lichaamscontouren willen verbeteren, maar het wordt ook gedaan door mannen die zijn afgevallen en zich willen ontdoen van losse huid op hun armen. Zoals bij elke chirurgische ingreep is het belangrijk dat u begrijpt wat een armlift inhoudt voordat u beslist of het voor u geschikt is. De eerste vraag die u uw arts moet stellen is waarom hij of zij denkt dat u baat zou hebben bij deze ingreep. Als uw arts zegt dat de overtollige huid problemen veroorzaakt bij mobiliteit of andere activiteiten, dan is dit misschien iets wat verder onderzocht moet worden. Maar als hij of zij u vertelt dat het u zelfvertrouwen geeft en u een beter gevoel over uzelf geeft, dan zijn er misschien andere opties beschikbaar om deze problemen aan te pakken.

Heeft u een medische aandoening?

Een armlift, ook bekend als brachioplastie, is een procedure om overtollige huid en vet onder de armen te verwijderen. Het kan alleen of samen met liposuctie worden uitgevoerd. Armen bestaan uit verschillende spieren, en plastische chirurgie aan de arm kan veel incisies en hechtingen vergen. Hoe meer incisies, hoe groter het risico op complicaties, zoals infecties en littekens. Als u diabetes heeft of een andere medische aandoening die uw immuunsysteem aantast, kan uw arts de operatie uitstellen tot u gezonder bent, omdat uw lichaam dan minder goed kan genezen. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, kan uw arts u aanraden om met de operatie te wachten tot u geen borstvoeding meer geeft. Sommige medische aandoeningen kunnen het herstel van een operatie bemoeilijken of de kans op complicaties vergroten. Als u een medische aandoening heeft, is het belangrijk dat daarmee rekening wordt gehouden bij het plannen van uw ingreep. Als u bijvoorbeeld diabetes of hoge bloeddruk hebt, kan uw arts u een andere liposuctie methode aanraden dan bij iemand die deze problemen niet heeft.

Wat is het verschil tussen de mini en de traditionele brachioplastie ?

Een armlift is een procedure waarbij overtollig vet, huid en weefsel van de bovenarmen en flanken van het lichaam wordt verwijderd. Het is bedoeld om de vorm en contour van uw armen te verbeteren door ze een nieuwe vorm te geven. Er zijn twee soorten armlifting: een mini en een traditionele. Het belangrijkste verschil tussen beide is de hoeveelheid verwijderde huid. Bij de traditionele armlift wordt meer huid verwijderd dan bij de mini-versie, waardoor er wat extra huid op uw armen achterblijft. De mini-versie staat ook bekend als een gedeeltelijke brachioplastie en kan worden uitgevoerd onder plaatselijke of algehele verdoving in een ambulante setting (wat betekent dat u niet hoeft te overnachten). U heeft wel enkele weken hersteltijd nodig voordat u weer aan het werk kunt.

Zijn er bijwerkingen waarover ik me zorgen moet maken na de procedure?

De armlift is een grote operatie die zorgvuldig moet worden gepland en voorbereid. De operatie kan worden uitgevoerd in een ziekenhuis of op kantoor en duurt één tot drie uur. De armlift kan worden uitgevoerd onder algehele anesthesie of onder plaatselijke verdoving. Na de operatie wordt u naar de verkoeverkamer gebracht, waar u de tijd krijgt om bij te komen van de verdoving en de toegediende pijnstillers. U zult waarschijnlijk veel pijn hebben na uw armlift operatie, maar uw chirurg zal u instructies geven over hoe u uzelf kunt verzorgen terwijl u thuis herstelt. Een armlift kan voor u de juiste optie zijn als u niet tevreden bent met het uiterlijk van uw armen. Bij een armlift wordt overtollig vet en huid van de bovenarm verwijderd, waardoor een strakker uiterlijk ontstaat. Misschien vraagt u zich af wat u kunt verwachten tijdens en na de ingreep. Het is normaal om zwelling en blauwe plekken te hebben na een armlift. Uw arts zal u pijnstillers voorschrijven en ijskompressen aanbevelen voor ongeveer 24 uur na de operatie. U zult waarschijnlijk enkele dagen na de operatie hulp nodig hebben bij het opruimen.

Kan ik afvallen na een armlift?

Wanneer u plastische chirurgie overweegt, is het belangrijk dat u alle feiten kent. U moet op de hoogte zijn van de procedures en bijwerkingen, maar ook van de kosten en de duur ervan. Ja! Als u na de operatie wilt afvallen, kunt u dat het beste vóór de ingreep doen. Na een armlift zal uw huid weer uitrekken als u aankomt. Maar als dat gebeurt, is het niet onmogelijk om uw huid weer strakker te maken als dat nodig is. Uw chirurg kan overtollige huid verwijderen van gebieden waar vet is verwijderd tijdens een liposuctie of body contouring operatie (zoals uw dijen of billen).

Hoe lang duren mijn resultaten?

Een armlift is een uitstekende manier om overtollige huid en vet van uw bovenarmen te verwijderen. Het kan worden uitgevoerd bij zowel vrouwen als mannen en wordt vaak gecombineerd met liposuctie om het gebied verder te contouren. Maar voordat u tot een armlift besluit, moet u een aantal dingen weten over de ingreep en de risico’s ervan. Dit is een vraag die alle plastisch chirurgen zonder aarzeling moeten kunnen beantwoorden. De reden hiervoor is dat er veel variabelen zijn die van invloed kunnen zijn op de duur van uw resultaten. Als u bijvoorbeeld zwaarlijvig bent en veel vet hebt, kan het zijn dat uw resultaten langer aanhouden dan bij iemand die niet zoveel vet heeft. Als u echter een normaal gewicht hebt en uw eetgewoonten of levensstijl helemaal niet wilt veranderen, dan kunt u overwegen om eerder vroeger dan later een armlift te laten uitvoeren.

Wat zijn de risico’s van een brachioplastie?

De meest voorkomende complicatie van een armlift is een infectie. De kans op een infectie na een operatie is ongeveer 3%. De kans op een infectie neemt toe als u diabetes heeft, eerder infecties of andere medische problemen heeft gehad, of als de operatie langer duurt dan verwacht. Andere complicaties kunnen zijn: zenuwschade (neuropraxie), bloedingen, bloedstolsels (hematoom), littekenvorming en slechte wondgenezing, huidverlies, hartaanval of beroerte tijdens de operatie (hartrisico) en bloedstolsels in de longen (longembolie).

Wat veroorzaakt overtollige huid in de armen?

Overtollige huid op de armen wordt veroorzaakt door vetverlies en veroudering. De huid verliest elasticiteit naarmate we ouder worden, en wordt vaak kwetsbaarder en vatbaar voor scheuren of afbreken. De beste manier om dit te voorkomen is een gezond dieet met veel fruit, groenten en magere eiwitten en het vermijden van bewerkt voedsel en suikerhoudende dranken. Wanneer u gewicht verliest, is het belangrijk om regelmatig te bewegen zodat uw spieren sterk en stevig blijven. Dit zal helpen voorkomen dat uw huid na verloop van tijd verslapt.

Hoeveel pijn is er na een brachioplastie?

Over het algemeen is de brachioplastie relatief pijnloos. De meeste patiënten melden minimale ongemakken tijdens de herstelperiode en kunnen binnen twee weken weer aan het werk. Als u echter veel vetweefsel of losse huid in uw bovenarm heeft, kunt u tijdens de genezing van de incisies enige gevoeligheid ervaren. Sommige patiënten ervaren ook gevoelloosheid in hun vingers als gevolg van zenuwschade.

Kan ik mijn armlift combineren met een andere ingreep?

Dit is een goede vraag om aan uw arts te stellen. Veel patiënten kiezen ervoor hun armlift te combineren met andere ingrepen, zoals een borstvergroting of een buikwandcorrectie. Als u een buikwandcorrectie overweegt, is het belangrijk te weten dat er risico’s verbonden zijn aan een grote operatie aan zowel de buik als de borst. Deze risico’s omvatten infecties, bloedingen, bloedstolsels en complicaties bij de verdoving. Bovendien kan uw arts u aanraden om zes maanden te wachten met het ondergaan van een buikwandcorrectie en een borstlift of -verkleining als u een hartziekte of diabetes hebt.

Wanneer kan ik weer aan het werk na een brachioplastie?

Een armlift is een procedure waarbij overtollige huid en vet van de bovenarm wordt verwijderd, meestal om de vorm of contour van het gebied te verbeteren. Het kan ook worden gebruikt om losse huid na gewichtsverlies en andere procedures te corrigeren. Hoewel deze ingreep zowel bij mannen als bij vrouwen kan worden uitgevoerd, komt hij het meest voor bij vrouwen die kinderen hebben gekregen. De ingreep wordt vaak gecombineerd met andere procedures zoals liposuctie of borstlifting. Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er bepaalde gezondheidsoverwegingen die in acht moeten worden genomen voordat u een armlift ondergaat. Ten eerste moet u er zeker van zijn dat u gezond genoeg bent voor de operatie door ervoor te zorgen dat uw bloeddruk, cholesterol en andere vitale functies binnen het normale bereik liggen. U kunt uw arts ook vragen naar eventuele medicijnen of supplementen die u gebruikt – deze kunnen complicaties veroorzaken tijdens of na de operatie als ze niet van tevoren zijn opgehelderd. Patiënten moeten ook minstens twee weken voor de operatie en zes weken erna (bij liposuctie) niet roken; dit helpt infectie te voorkomen en bevordert de genezing na de operatie.

Zal ik het gevoel in mijn armen verliezen?

De armlift is een procedure waarbij overtollig vet en huid van het bovenlichaam worden verwijderd. Het wordt vaak gedaan in combinatie met andere procedures, zoals een borstlift of buikwandcorrectie. De operatie kan invasief of niet-invasief zijn, afhankelijk van wat er wordt behandeld. In sommige gevallen is een liposuctie nodig om overtollig vet te verwijderen, terwijl in andere gevallen alleen een huidverstrakking met laser- of radiofrequentie-energie nodig is. In het algemeen wordt een armlift uitgevoerd onder algehele anesthesie of plaatselijke verdoving. Sommige artsen raden u aan om na de ingreep in het ziekenhuis te blijven, maar anderen laten u naar huis gaan zodra u zich comfortabel genoeg voelt om zelf veilig naar huis te rijden. Dit is een veelgestelde vraag – en een die ik regelmatig hoor van mijn patiënten. Het antwoord is ja, u verliest wat gevoel in uw armen na de operatie. Maar het goede nieuws is dat dit meestal maar zes maanden tot een jaar duurt. Na die tijd krijgen de meeste mensen hun volledige bewegingsbereik en gevoel in hun armen en handen terug.

Wat gebeurt er als ik weer aankom na een armlift?

Armlifting is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet van de bovenarm wordt verwijderd. Het kan worden gebruikt om losse huid aan te spannen en de contouren van de bovenarmen te verbeteren. Een armliftoperatie wordt vaak aanbevolen voor mensen met losse of verslapte huid op hun bovenarmen. Dit kan om vele redenen voorkomen, waaronder zwangerschap, gewichtsverlies, veroudering of zelfs genetica. Dit is een van de meest gestelde vragen door patiënten voordat ze een dergelijke ingreep ondergaan. Het klinkt misschien als een domme vraag, maar het is eigenlijk een belangrijke vraag, want het raakt de kern van de reden waarom veel mensen in de eerste plaats voor een armlift kiezen – losse huid na gewichtsverlies. Een armlift werkt alleen goed als hij wordt uitgevoerd op gezond weefsel dat is uitgerekt door overgewicht of obesitas in het verleden.

Wanneer kan ik het uiteindelijke resultaat van mijn armlift verwachten?

Dit is een veel voorkomende vraag die vaak gesteld wordt door patiënten die plastische chirurgie overwegen. Het antwoord hangt af van verschillende factoren, waaronder uw algemene gezondheidstoestand en het soort ingreep dat u ondergaat. Bij sommige patiënten zijn aanvullende procedures nodig om het gewenste uiterlijk en gevoel te bereiken. In de meeste gevallen zijn de uiteindelijke resultaten ongeveer twee maanden na de operatie zichtbaar.

Moet ik blijven slapen na mijn operatie?

Dit hangt af van het soort procedure dat u ondergaat en waar deze wordt uitgevoerd. Als de ingreep bijvoorbeeld wordt uitgevoerd in een poliklinisch operatiecentrum of ziekenhuis, kunt u na een paar uur naar huis. Als bij de operatie een algemene verdoving is gebruikt, kan het echter zijn dat u een nacht moet blijven voor controle. Uw arts zal u van tevoren laten weten hoe lang hij of zij denkt dat het zal duren voordat u vanuit de praktijk of het ziekenhuis naar huis mag.

Hoe lang duurt het voordat de zwelling afneemt na een brachioplastie?

De meest gestelde vraag over een armlift is hoe lang het duurt voordat de zwelling afneemt. Zwelling is een normaal onderdeel van elke chirurgische ingreep, maar de hoeveelheid zwelling verschilt van patiënt tot patiënt en kan ook door andere factoren worden beïnvloed. De beste manier om te bepalen hoe lang uw herstelperiode zal zijn, is door met uw arts of chirurg te praten voordat u een armliftoperatie ondergaat. De meeste chirurgen zeggen dat de zwelling binnen drie maanden afneemt, maar bij sommige patiënten kan de zwelling langer aanhouden dan bij anderen. U moet ook met uw chirurg praten over eventuele medicijnen die beschikbaar zijn om te helpen bij het herstelproces.

Wanneer kan ik mijn normale dagelijkse activiteiten weer oppakken?

Dit is een veelgestelde vraag voor mensen die een armliftoperatie overwegen. Deze vraag is echter moeilijk te beantwoorden omdat elk geval anders is. Uw chirurg kan u een geschatte hersteltijd geven op basis van de omvang van uw operatie en hoe goed u zijn of haar postoperatieve instructies opvolgt. Als u tegelijkertijd een armlift en liposuctie ondergaat, zal de hersteltijd waarschijnlijk langer zijn omdat er meer incisies zijn en er meer weefsel wordt verwijderd.

Hoe ziet mijn arm eruit na de operatie?

Na een armlift ziet uw bovenarm er gladder en gerond uit. De huid en het vetweefsel rond uw oksels worden verwijderd en de onderliggende spieren worden aangespannen en verplaatst zodat ze minder opvallen. De incisielocaties moeten verborgen blijven door kleding of gemakkelijk zichtbare littekens als u ze in de toekomst wilt laten verwijderen. De hoeveelheid overtollige huid die moet worden verwijderd hangt af van de mate waarin u de omvang van uw bovenarmen wilt veranderen. Als u alleen overtollig vet wilt verwijderen en de huidtextuur wilt gladstrijken, dan wordt een kleinere hoeveelheid overtollige huid verwijderd. Wilt u echter meer dramatische resultaten, dan kan het zijn dat er meer huid moet worden verwijderd en dat er meer spierverstrakking nodig is.

Hoeveel verbetering van de contouren van mijn armen kan ik verwachten?

De beste manier om te bepalen hoeveel verbetering u kunt verwachten is door voor en na foto’s te kijken van andere patiënten die een soortgelijke procedure hebben ondergaan. Bij de armliftprocedure worden overtollige huid, vet en spierweefsel onder de arm verwijderd en wordt de huid strakker gemaakt, zodat de huid er strakker uitziet. De procedure is ook gericht op het verwijderen van vetophopingen die zich onder de arm hebben gevormd en het verbeteren van de spiertonus. Het is belangrijk op te merken dat elke patiënt verschillende resultaten zal ervaren na het ondergaan van dit type operatie, omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder uw leeftijd, gewicht en activiteitenniveau. Het antwoord hangt af van een aantal factoren, waaronder hoe ver u verwijderd bent van uw ideale gewicht, of u overtollige huid heeft en hoeveel vet er in het gebied aanwezig is. In het algemeen zal een patiënt met aanzienlijk overgewicht en overtollige huid en vet in de armen meer verbetering zien dan iemand die erg fit is en slechts een beetje overtollige huid heeft.

Ben ik te jong voor een armlift?

Een armlift is een procedure om overtollig vet, huid en spieren van de bovenarm te verwijderen. Het is ook bekend als brachioplastie of brachioplastie. Deze ingreep wordt meestal gedaan om de vorm van uw armen te verbeteren na gewichtsverlies, zwangerschap of veroudering. Het kan u helpen u zekerder te voelen over uw uiterlijk. Een armlift is niet alleen geschikt voor oudere volwassenen, maar ook voor jongere patiënten. De beste kandidaten zijn diegenen met losse huid op hun bovenarmen die niet goed reageert op dieet en lichaamsbeweging. Maar als u een armlift overweegt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat u gezond genoeg bent voor de operatie en dat uw verwachtingen realistisch zijn.

Zijn er voedingsmiddelen die ik moet vermijden voor een armlift?

Meestal kun je eten wat je wilt. Er zijn echter enkele voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze ontstekingen in het lichaam veroorzaken die kunnen leiden tot zwellingen en blauwe plekken. Pikant voedsel – pikant voedsel bevat specerijen en kruiden zoals pepers, die ontstekingen in het lichaam kunnen veroorzaken. Als u van pittig eten houdt, schrap het dan niet helemaal, maar beperk het tot een minimum voor uw operatie. Cafeïne – koffie, thee en frisdrank bevatten allemaal cafeïne, die de bloeddruk en de hartslag kunnen verhogen en u nerveuzer kunnen maken dan normaal. Alcohol – van alcohol is bekend dat het de maagwand irriteert en het bloedingsrisico verhoogt wanneer het samen met bloedverdunners wordt gebruikt tijdens de operatie, omdat ze het bloedingsrisico verhogen en de anesthesiereactie in uw lichaam tijdens de operatie veranderen.

Welke verdoving is er nodig?

Als u een armlift overweegt, is het belangrijk uw chirurg te vragen naar zijn ervaring en opleiding. U moet hem ook vragen hoeveel procedures hij heeft uitgevoerd en wat de resultaten zijn voor zijn patiënten. Er zijn twee belangrijke soorten anesthesie die kunnen worden gebruikt tijdens een armlift procedure: algemene anesthesie of lokale anesthesie met sedatie. Bij algehele anesthesie slaapt u tijdens de operatie en wordt u wakker in de ontwaakzaal. Bij plaatselijke verdoving bent u gedurende een deel van de procedure wakker, maar u herinnert zich niets van het wakker zijn nadat u een kalmerend middel heeft gekregen. U kunt wat pijn hebben als u wakker wordt uit beide soorten verdoving, maar dat zou binnen enkele minuten na de ingreep moeten verdwijnen.

Wat zijn de risico’s van elk type anesthesie?

Algemene anesthesie heeft meer ernstige bijwerkingen dan regionale of plaatselijke anesthesie, maar het is ook veiliger voor mensen met medische aandoeningen zoals diabetes of hoge bloeddruk die hen vatbaarder maken voor complicaties tijdens de operatie. Algemene anesthesie kan misselijkheid en braken veroorzaken na de operatie. Daarom raden veel artsen aan een kleine dosis aspirine in te nemen voordat de ingreep begint. Het kan ook ademhalingsproblemen veroorzaken als er te veel vocht in uw longen zit of als uw hart tijdens de ingreep niet goed meer klopt door een probleem met de bloeddruk of het zuurstofgehalte in uw bloedbaan.

Moet ik naar fysiotherapie na de operatie?

Ja. Armlift chirurgen bevelen aan dat u ten minste vier weken fysiotherapie volgt (sommige chirurgen raden langer aan). Uw fysiotherapeut werkt samen met u aan het verbeteren van uw bewegingsbereik, spierkracht en uithoudingsvermogen. Hij of zij kan u ook helpen met het omgaan met littekens en andere complicaties na de operatie.

Hoe bereid ik me voor op de operatie?

De eerste stap in de voorbereiding op een armlift is een consult met uw chirurg. Tijdens dit eerste gesprek zal hij of zij uw verwachtingen en zorgen bespreken. Uw chirurg zal ook specifieke aanbevelingen voor pre-operatieve zorg bespreken en wat u tijdens het herstel kunt verwachten. U wilt ook eventuele medicijnen of supplementen bespreken die de anesthesie of genezing kunnen verstoren.

Wat als ik meer vragen heb over een armlift?

Vragen stellen is een manier om ervoor te zorgen dat u begrijpt wat de procedure inhoudt en wat u na de operatie kunt verwachten. Misschien voelt u zich niet op uw gemak om uw chirurg al deze vragen te stellen tijdens uw eerste consult, maar houd ze in gedachten zodat u ze kunt stellen wanneer u hem of haar weer ontmoet voor de operatie.

Wat is het verschil tussen een armlift en een brachioplastie?

Op een vriendelijke toon: De beste manier om deze vraag te beantwoorden is om eerst te definiëren wat een armlift en brachioplastie zijn. Een armlift is een cosmetische ingreep waarbij overtollige huid en vet van uw bovenarmen (bicepsgebied) wordt verwijderd. Het huid- en vetoverschot kan op verschillende manieren worden verwijderd, onder meer door liposuctie of door middel van chirurgische incisies. Een brachioplastie is een cosmetische operatie waarbij uw bovenarmen een nieuwe vorm krijgen door vet, huid en spieren rond uw biceps te verwijderen. Deze operatie wordt vaak samen met een armlift uitgevoerd.

Hoe zal ik me voelen tijdens het herstel van de armlift?

Na de ingreep kunt u wat blauwe plekken en zwelling ervaren. Daarnaast kunt u wat ongemak ervaren, dat kan worden bestreden met voorgeschreven pijnstillers. Het is belangrijk dat u alle postoperatieve instructies van uw plastisch chirurg opvolgt, zodat u de best mogelijke resultaten behaalt. Volg bijvoorbeeld alle aanwijzingen over het dragen van een compressiekledingstuk ter ondersteuning na de operatie.

Wat is Brachioplastie?

Een brachioplastie, ook wel armlift genoemd, is een cosmetische ingreep waarbij overtollige huid en vetophopingen van de bovenarmen worden aangepakt. De ingreep kan de vorm en de stevigheid van de bovenarmen verbeteren door overtollig vet te verwijderen, huid en spierweefsel aan te spannen en overtollig weefsel te verplaatsen. brachioplastie kan worden uitgevoerd onder algehele anesthesie of plaatselijke verdoving. De duur van de ingreep hangt af van de omvang van de operatie, maar de meeste brachioplastieen worden in minder dan twee uur uitgevoerd. Een brachioplastie is een cosmetische ingreep waarbij overtollige huid en vetophopingen van de bovenarmen worden aangepakt. De ingreep kan de vorm en stevigheid van de bovenarmen verbeteren door overtollig vet te verwijderen, huid en spierweefsel aan te spannen en overtollig weefsel te verplaatsen. brachioplastie kan worden uitgevoerd onder algehele anesthesie of plaatselijke verdoving. De duur van de ingreep hangt af van de omvang van de operatie, maar de meeste brachioplastieen worden in minder dan twee uur uitgevoerd.

Hoe ziet een brachioplastie eruit?

Als u een armlift overweegt, is uw eerste vraag waarschijnlijk “hoe ziet een brachioplastie eruit?”. Dat is een goede vraag – en er is niet één antwoord. De reden daarvoor is dat elke patiënt andere behoeften, doelen en lichaamstypen heeft. Een armlift kan worden uitgevoerd met verschillende graden van weefselverwijdering en huidverstrakking, dus de uiteindelijke resultaten variëren van patiënt tot patiënt. In het algemeen kan een armlift echter helpen om overtollige huid, vet en spieren in de bovenarmen te verwijderen. Deze procedure kan ook worden gebruikt om verslapte borsten te corrigeren als deze u in verlegenheid brengen of ongemak veroorzaken. Het doel is een gladde, natuurlijk ogende arm met een aantrekkelijke kromming van de bovenarm. Over het algemeen loopt het litteken van net onder de oksel tot aan de elleboog. De hoeveelheid verwijderde huid hangt af van de hoeveelheid losse huid en vet in de bovenarm.

Wat gebeurt er tijdens de brachioplastie procedure?

Bij een brachioplastie maakt de chirurg incisies rond de arm en verwijdert overtollige huid en vet. De spieren in de bovenarm worden aangespannen en verplaatst voor een strakker uiterlijk. De ingreep kan tot drie uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid overtollige huid en vet die moet worden verwijderd. Na de operatie blijft de patiënt een nacht in het ziekenhuis. U krijgt pijnstillers voordat u naar huis gaat, maar het kan zijn dat u aanvullende medicijnen of een alternatieve behandeling nodig heeft als u na de ingreep pijn of ongemak ervaart. Na de operatie kunt u gedurende vier maanden rekenen op zwelling, blauwe plekken en pijn rond de incisies. Meestal duurt het ongeveer zes weken voordat alle littekens volledig zijn genezen.

Hoe is het herstel na een brachioplastie operatie?

Een armlift is een geweldige manier om overtollige huid, vet en weefsel op uw bovenarmen kwijt te raken. Het kan ook helpen om huidverslapping als gevolg van gewichtsverlies of zwangerschap te corrigeren. Als u erover denkt deze ingreep te laten doen, zijn er veel dingen die u moet weten voordat u besluit onder het mes te gaan. Na een brachioplastie operatie moet u het tot twee weken rustig aan doen terwijl uw incisies genezen. U kunt gedurende deze tijd wat pijn hebben, maar de meeste patiënten ervaren weinig ongemak of zwelling in hun arm na de ingreep. Sommige patiënten kiezen ervoor om na de operatie compressieverbanden te dragen voor extra steun tijdens deze periode.

Waar wordt mijn brachioplastie uitgevoerd?

Een brachioplastie is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet van de bovenarmen wordt verwijderd. De operatie kan ook liposuctie omvatten om vetophopingen te verwijderen. De ingreep wordt meestal uitgevoerd bij vrouwen die zijn afgevallen of na een zwangerschap om de losse huid te verwijderen en weer een jeugdiger uiterlijk te krijgen. De beste kandidaten voor een armlift zijn mensen in goede gezondheid met realistische verwachtingen over het resultaat van de ingreep. Het is belangrijk om alle risico’s en voordelen te overwegen voordat u plastische chirurgie ondergaat. De procedure wordt meestal uitgevoerd in een ziekenhuis of een ambulant chirurgisch centrum. De keuze van de locatie hangt af van uw specifieke behoeften en de voorkeur van de chirurg. U kunt uw arts het beste vragen waar hij het vaakst een armlift uitvoert, zodat u een idee krijgt van wat u kunt verwachten.

Waarom stelt u een brachioplastie voor?

Brachioplastie, ook wel armlifting genoemd, is een procedure waarbij overtollig vet en huid onder de armen wordt verwijderd. Het wordt meestal uitgevoerd om het uiterlijk van vergrote oksels te verbeteren. De ingreep kan zowel bij mannen als bij vrouwen worden uitgevoerd, maar wordt het vaakst toegepast bij vrouwen die zijn afgevallen en last hebben van overtollige huid in hun oksels. De ingreep kan worden uitgevoerd onder algehele anesthesie of onder plaatselijke verdoving. De brachioplastie duurt ongeveer twee uur, maar het duurt nog twee tot vier weken voordat de zwelling is afgenomen. Brachioplastie is een chirurgische ingreep om de omvang van uw arm te verminderen. De operatie kan helpen de vorm van uw armen te verbeteren door overtollige huid en vet te verwijderen. Het kan ook worden gebruikt om misvormingen te behandelen, zoals slappe armen of huidverslapping na gewichtsverlies of zwangerschap.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *