Buikwandcorrectie
  • 579
  • 0
Inhoud show

Vragen Die U Moet Stellen Voordat U Een Buikwandcorrectie Ondergaat

De buikwandcorrectie is een van de populairste cosmetische chirurgische ingrepen in Turkije. De procedure kan worden uitgevoerd bij patiënten die veel gewicht hebben verloren, of een losse of verslapte buik hebben als gevolg van zwangerschap, gewichtsverlies, veroudering of andere redenen.

De buikwandcorrectie kan poliklinisch worden uitgevoerd en duurt ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van de hoeveelheid te verwijderen buikhuid en of er verklevingen (littekenweefsel) in de buikwand zijn die moeten worden losgemaakt. De ingreep gebeurt onder algehele verdoving.

Om overtollige huid en vet van uw buik te verwijderen, maakt de chirurg een lange incisie over uw buik bij of nabij uw navel en verwijdert overtollige huid, vet en soms spierweefsel vanaf uw navel tot aan uw schaamstreek. De chirurg trekt vervolgens de resterende huid strak en sluit de incisie met hechtingen voordat hij deze sluit met oplosbare hechtingen.

Buikwandcorrectie, ook bekend als buikwandcorrectie, is een van de meest populaire cosmetische chirurgische ingrepen. Het is een chirurgische ingreep die de buik opnieuw vormgeeft en het uiterlijk ervan verbetert door overtollige huid en vet te verwijderen. Daarbij spant de chirurg de spieren van uw buik aan, zodat u er steviger en gerond uitziet.

Een buikwandcorrectie kan worden uitgevoerd bij mannen en vrouwen die veel zijn afgevallen of sterk in gewicht zijn toegenomen. Wat uw reden ook is om deze ingreep te overwegen, het is belangrijk om een plastisch chirurg te raadplegen die veel ervaring heeft met het uitvoeren van buikwandcorrecties. Als u deze ingreep laat uitvoeren door iemand zonder voldoende ervaring, riskeert u ernstige complicaties of onbevredigende resultaten.

Als u een buikwandcorrectie overweegt, is het belangrijk te weten wat de ingreep inhoudt. Een buikwandcorrectie wordt vaak uitgevoerd om overtollige huid en vet te verwijderen na aanzienlijk gewichtsverlies of een zwangerschap. Het kan ook worden gebruikt om een hernia te repareren of om losse buikspieren na een zwangerschap aan te spannen. De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en duurt ongeveer twee uur.

Tijdens de operatie maakt de chirurg een incisie rond uw onderbuik en verwijdert overtollige huid, vet en spierweefsel. Het resterende weefsel wordt vervolgens aan elkaar genaaid of geniet om de buikwand strakker te maken. Als uw arts hechtingen gebruikt, lossen deze na enkele weken vanzelf op, maar de nietjes moeten tijdens een vervolgbezoek door uw arts worden verwijderd.

Na de operatie draagt u ten minste zes weken compressiekleding terwijl uw nieuwe contour geneest, hoewel veel patiënten ze langer dragen voor comfort en steun. U moet ook gedurende enkele weken zware activiteiten vermijden en gedurende ongeveer twee maanden na de operatie niet zwaarder tillen dan 10 pond.

Buikwandcorrectie is een populaire ingreep die overtollige huid en vet drastisch kan verminderen. Deze operatie kan ook helpen om de buikspieren platter en strakker te maken. Bij de buikwandcorrectie worden overtollige huid, vet en spieren van de buik verwijderd en worden de contouren van uw buikspieren gebeeldhouwd.

Een buikwandcorrectie is een uitstekende manier om uw buik weer stevig te maken na een zwangerschap of gewichtstoename. Bij deze ingreep wordt niet alleen overtollige huid verwijderd, maar worden ook de onderliggende weefsels strakker gemaakt, zodat u er strakker uitziet.

Wanneer deze operatie wordt uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg, kan deze uiterst effectief zijn bij het verbeteren van uw zelfvertrouwen en lichaamsbeeld. Als u meer wilt weten over buikwandcorrectie, neem dan vandaag nog contact met ons op voor een consult met een van onze gediplomeerde plastisch chirurgen.

Buikwandcorrectie is bedoeld om overtollig vet en huid uit de buikstreek te verwijderen, samen met overtollige huid die na een zwangerschap kan zijn ontstaan.

Een buikwandcorrectie kan u helpen er beter uit te zien en u beter te voelen over uw lichaam. De procedure verwijdert overtollige huid en vet van de midden- en onderbuik en spant de spieren aan.

Buikwandcorrectie wordt vaak toegepast om zwangerschapsstriemen of eerdere inspanningen om af te vallen te verwijderen. Als u om cosmetische redenen een buikwandcorrectie overweegt, is het belangrijk te weten wat uw opties zijn en hoeveel elke ingreep kost.

Abdominoplastie (buikwandcorrectie) is een chirurgische ingreep waarbij overtollig vet en huid van het midden en de onderbuik worden verwijderd en losse of verslapte spieren worden aangespannen. De procedure kan ook worden gebruikt om navelbreuken en andere problemen met de buikspieren aan te pakken.

Buikwandcorrectie wordt beschouwd als een electieve chirurgische procedure omdat het geen medische aandoening of ziekte behandelt – het wordt gedaan om puur cosmetische redenen. Sommige patiënten ervaren echter gezondheidsvoordelen na het ondergaan van een buikwandcorrectie, zoals minder rugpijn.

Buikwandcorrectie is een chirurgische ingreep die de buikstreek hervormt en het uiterlijk van de buik, heupen en dijen verbetert. Het doel van buikwandcorrectie is het verminderen van overtollige huid en vet dat zich kan ophopen na een zwangerschap of gewichtsverlies, en het strakker maken van de buikspieren. Buikwandcorrectie kan alleen worden uitgevoerd of in combinatie met andere cosmetische ingrepen zoals borstvergroting of liposuctie.

Buikwandcorrectie duurt tussen de 2 en 4 uur, afhankelijk van de omvang van uw operatie. Een incisie onder de navel wordt vaak gebruikt voor de meeste patiënten en zorgt voor een snellere genezing. Sommige chirurgen kiezen echter voor een incisie bij de heup, zodat ze meer vet uit dit gebied kunnen verwijderen zonder uw navel te hoeven verstoren. Sommige patiënten kunnen meerdere procedures nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken.

Welke resultaten zoek ik?

Een buikwandcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet uit het middengedeelte worden verwijderd en de spieren in de buikwand worden aangespannen. Het is een geweldige manier om uw lichaam te verbeteren na het krijgen van kinderen of na aanzienlijk gewichtsverlies. Als u alleen op zoek bent naar een algehele verbetering van uw uiterlijk, dan is het belangrijk om te weten dat deze procedure striae of losse huid niet volledig wegneemt. Maar als u op zoek bent naar iets drastisch – zoals een smalle taille of een platte buik – hangt het antwoord af van uw persoonlijke doelstellingen.

Hoe lang duurt de procedure?

Operaties worden vaak poliklinisch uitgevoerd. Als de operatie in een operatiekamer plaatsvindt, wordt u gevraagd zich uit te kleden en een ziekenhuisjas aan te trekken. In sommige gevallen wil het medisch team dat u een jurk aantrekt die aan de achterkant open is, zodat ze bij uw wervelkolom kunnen komen. De operatie begint met algehele anesthesie, wat betekent dat u tijdens de operatie volledig slaapt en niets voelt. De chirurg maakt drie incisies in uw buik: een aan de bovenkant van uw schaambeen, een aan elke kant van uw navel en een aan de onderkant van uw ribbenkast. Na het maken van deze incisies verwijdert de chirurg overtollig vet en huid uit je buik. Daarna sluit hij of zij de drie plaatsen met hechtingen of nietjes. De hele procedure duurt gemiddeld twee uur, maar kan variëren afhankelijk van hoeveel vet er moet worden verwijderd en hoeveel huid er moet worden strakgetrokken.

Wat zijn de mogelijke complicaties en wat zijn mijn risico’s?

Een buikwandcorrectie is een vrij eenvoudige ingreep met een laag complicatiepercentage. Het is echter belangrijk te weten welke complicaties kunnen optreden en wat u moet doen als ze zich voordoen. Zoals bij elke operatie bestaat er een risico op bloedingen, infecties en bloedstolsels (diepe veneuze trombose). Hematoom (een verzameling bloed onder de huid) kan ook optreden na een buikwandcorrectie. In sommige gevallen kunnen hematomen worden behandeld met drainagebuisjes (borstbuisjes) die in de borstholte worden ingebracht als ze groot of hardnekkig zijn. In andere gevallen moeten ze operatief worden verwijderd als ze niet binnen 24 uur na de operatie vanzelf verdwijnen. Naast deze risico’s zijn er ook specifieke complicaties die bij deze specifieke operatie bij sommige patiënten kunnen optreden. Het is mogelijk dat het litteken niet goed geneest of een merkbaar litteken achterlaat als u een slechte bloedtoevoer hebt op het moment van de ingreep of als u al eerder een buikoperatie hebt ondergaan. Het is mogelijk dat de huidflappen na de ingreep niet goed over uw buik liggen.

Word ik tijdens de procedure onder narcose gebracht of verdoofd?

Uw chirurg zal uw opties bespreken wat betreft verdoving en herstel. De meest gebruikte methode is algehele anesthesie, wat betekent dat u tijdens de ingreep buiten bewustzijn bent. Verdoving is ook gebruikelijk, vooral bij een eerste buikwandcorrectie (wanneer u voor het eerst een buikwandcorrectie ondergaat). De keuze van de verdoving hangt af van uw persoonlijke voorkeur en medische voorgeschiedenis. Het is belangrijk dat u dit met uw arts bespreekt, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Waarom wil ik deze procedure?

Of u nu een buikwandcorrectie of liposuctie overweegt, u moet zich afvragen waarom u deze operatie wilt. Is het omdat u zich beter wilt voelen over uw lichaam? Hoopt u uw gezondheid op de een of andere manier te verbeteren? Hebt u een specifiek doel voor ogen – zoals weer een badpak kunnen dragen of zich zekerder voelen over uw uiterlijk? Het is belangrijk om te weten waar u aan begint met een buikwandcorrectie. Een buikwandcorrectie is een grote ingreep waarbij u onder narcose wordt gebracht en waarbij u enkele weken hersteltijd nodig hebt. Als u geen realistische verwachtingen hebt van de resultaten van de operatie, kan het later een teleurstelling worden als die verwachtingen niet uitkomen.

Is een buikwandcorrectie geschikt voor mij?

Een buikwandcorrectie is bedoeld om overtollige huid en vetweefsel dat overblijft na het afvallen te corrigeren. Het kan ook worden gebruikt om losse buikspieren aan te spannen en overtollig vet uit het bovenste deel van uw buik te verwijderen. Een buikwandcorrectie kan alleen worden uitgevoerd of in combinatie met andere procedures om andere probleemgebieden aan te pakken, zoals borstvergroting of liposuctie. Als u een buikwandcorrectie overweegt, is het belangrijk dat u de beperkingen en mogelijke complicaties begrijpt, zodat u met kennis van zaken kunt beslissen of deze ingreep voor u geschikt is.

Welke chirurg moet ik kiezen?

Buikwandcorrectie is een cosmetische ingreep, dus u wilt kiezen voor een plastisch chirurg met een gediplomeerd diploma en veel ervaring op dit gebied. Zoek iemand met een hoge waardering voor patiënttevredenheid, die veel succesvolle buikwandcorrecties heeft uitgevoerd en een uitstekende reputatie heeft in de gemeenschap.

Heb ik realistische verwachtingen?

Een buikwandcorrectie is een operatie waarbij overtollige huid en vet van de buik wordt verwijderd en de spieren worden aangespannen. Het is geen procedure om af te vallen, maar het kan helpen om uw uiterlijk te verbeteren als u bent afgevallen na een zwangerschap of aanzienlijke gewichtstoename. Chirurgen kunnen niet garanderen dat u eruit zult zien als het model op de advertentie (of zelfs als uw zelf van voor de zwangerschap), maar met realistische verwachtingen kunt u een weloverwogen beslissing nemen over het al dan niet ondergaan van de operatie.

Wat is precies inbegrepen in mijn procedure?

Buikwandcorrectie, ook bekend als abdominoplastiek, is een procedure om overtollig vet en huid van de buik te verwijderen en de spieren van de buikwand aan te spannen. Het kan worden uitgevoerd als een open procedure of laparoscopisch. Bij de open procedure worden aan weerszijden van de navel sneden gemaakt en wordt de huid strakgetrokken. Bij de laparoscopische procedure worden één of twee kleine incisies bij de navel gemaakt en wordt vet weggezogen, wordt de huid met hechtingen strakgetrokken en worden soms ook de spieren met hechtingen strakgetrokken. De open procedure heeft een langere hersteltijd en meer littekens dan de laparoscopische versie van deze operatie. De meest voorkomende vorm van buikwandcorrectie is een liposuctie vlak onder de huid, maar sommige chirurgen kunnen deze operatie ook zonder liposuctie uitvoeren.

Hoe lang duurt het om te herstellen van een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is een van de populairste cosmetische ingrepen in Turkije. Het kan u helpen uw zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde terug te krijgen. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat deze ingreep alleen wordt aanbevolen voor mensen met een aanzienlijk huid- en vetoverschot rond de buik. Buikwandcorrectie is een procedure waarbij overtollige huid en vet van de buik wordt verwijderd en de spieren van de buikwand worden aangespannen. Het helpt ook om het uiterlijk van uw navel te verbeteren. Buikwandcorrectie kan worden uitgevoerd bij vrouwen en mannen die overtollige huid en vet hebben na gewichtsverlies, zwangerschap of andere ingrepen. Hoe lang het duurt om te herstellen van uw buikwandcorrectie hangt af van uw algemene gezondheidstoestand en hoe goed u de instructies van uw arts opvolgt. De meeste mensen hebben 1-2 weken hersteltijd nodig voordat ze weer aan het werk kunnen of hun normale activiteiten zoals sporten kunnen hervatten.

Welke littekens kan ik verwachten van mijn ingreep?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de ervaring van uw chirurg en het type buikwandcorrectie dat u kiest. Een volledige buikwandcorrectie verwijdert alle overtollige huid en vet in de buikstreek, inclusief de bovenste buikwand. Hierdoor worden de littekens beter bedekt, wat betekent dat ze minder opvallen na de operatie. Bij een gedeeltelijke buikwandcorrectie kan wat losse huid achterblijven, dus het is mogelijk dat u zichtbare littekens overhoudt na de ingreep. Dit hangt echter af van hoeveel huid er verwijderd moet worden en hoeveel weefsel er opnieuw gehecht moet worden.

Wat is het verschil tussen een buikwandcorrectie en liposuctie?

Een buikwandcorrectie is meestal een poliklinische ingreep die onder algemene verdoving of plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. Tijdens deze operatie worden incisies gemaakt rond uw taille en wordt overtollige huid verwijderd, samen met eventuele vetophopingen die overblijven na liposuctie. Uw chirurg zal de spieren onder uw huid aanspannen en eventuele rimpels op uw buik gladstrijken. Liposuctie verwijdert vet uit bepaalde delen van uw lichaam met behulp van kleine incisies in probleemgebieden zoals uw heupen of dijen. Dit type operatie wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en heeft een minimale hersteltijd in vergelijking met andere operaties zoals borstvergroting of neuscorrectie.

Ben ik te oud voor een buikwandcorrectie?

Buikwandcorrecties zijn vaak een populaire procedure voor vrouwen die kinderen hebben gekregen en hun vorm hebben verloren als gevolg van een zwangerschap, maar niet alle patiënten zijn goede kandidaten. Er zijn een paar factoren waardoor u niet in aanmerking komt. Uw leeftijd. Jongere patiënten genezen sneller dan oudere. Het kan moeilijk voor u zijn om te herstellen van een incisie in uw onderbuik als u ouder bent dan 65 jaar of als u gezondheidsproblemen heeft die een snelle genezing bemoeilijken. Uw gewicht. U moet ook aan bepaalde gewichtseisen voldoen voordat u deze operatie kunt laten uitvoeren. Als u te veel weegt (meer dan 350 pond), bestaat de kans dat overtollig vet na de operatie achterblijft, wat later infecties of andere complicaties kan veroorzaken. Uw algemene gezondheid. Als u andere gezondheidsproblemen hebt – zoals diabetes of hartaandoeningen – dan is het misschien niet veilig voor u om dit soort ingrepen te ondergaan, omdat ze algemene anesthesie vereisen en u daarna enkele uren plat op uw rug moet liggen (niet bepaald ideaal als iemand hartproblemen heeft).

Moet ik wachten met een buikwandcorrectie totdat ik al mijn kinderen heb gehad?

Het antwoord hangt af van uw lichaam en uw doelstellingen. Als u in goede gezondheid verkeert, een laag risico op zwangerschap hebt en op zoek bent naar een cosmetische ingreep die uw zelfvertrouwen en lichaamsbeeld verbetert, dan kan het de moeite waard zijn om te wachten tot na uw laatste kind. Als u echter opnieuw zwanger wilt worden of hoopt op meer kinderen, dan kunt u overwegen de operatie eerder vroeger dan later uit te voeren. De herstelperiode van een buikwandcorrectie is niet zo lang als die van een keizersnede of een grote buikoperatie tijdens de zwangerschap. En een keizersnede sluit toekomstige zwangerschappen niet uit.

Moet ik voor en na de operatie stoppen met bepaalde medicijnen?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de medicijnen die u gebruikt en het soort operatie dat u ondergaat. Sommige medicijnen kunnen worden gestopt, terwijl andere moeten worden voortgezet. Als u bijvoorbeeld anticonceptiepillen gebruikt, is het belangrijk dat u deze tijdens de herstelperiode gewoon blijft innemen. Als u echter bloedverdunners of andere medicijnen gebruikt die het risico op bloedingen verhogen, kan uw arts u vragen daarmee enkele dagen voor de operatie te stoppen.

Hoeveel gewicht zal ik door de procedure verliezen?

Een buikwandcorrectie is geen procedure om gewicht te verliezen. Het is echter wel een goede manier om van hardnekkige vetophopingen af te komen die met een dieet en lichaamsbeweging niet verdwijnen. De hoeveelheid overtollige huid die u kwijtraakt tijdens uw buikwandcorrectie hangt af van hoeveel gewicht u op dat moment moet verliezen. Als u bijvoorbeeld 200 pond te zwaar bent en veel extra huid rond uw middengedeelte hebt hangen, kan uw chirurg tijdens de procedure tot 4-5 pond vlees verwijderen. Als u slechts een paar extra kilo’s draagt, is dat misschien niet genoeg om een verschil te maken in hoe uw kleding past of in hoe u zich voelt.

Zal ik de instructies van mijn dokter kunnen opvolgen?

Een buikwandcorrectie kan op verschillende niveaus worden uitgevoerd, afhankelijk van hoeveel huid er van de buik moet worden verwijderd en hoeveel overtollig vet er rond de taille en de heupen moet worden verwijderd. Als u weinig overtollig vet of huid in deze gebieden hebt en een dramatisch resultaat verwacht, kan uw arts liposuctie alleen aanbevelen in plaats van een buikwandcorrectie. Als er echter veel huid is, maar niet veel vet, dan zal een buikwandcorrectie waarschijnlijk het gewenste resultaat opleveren.

Kan een buikwandcorrectie het uiterlijk van mijn navel verbeteren?

Als je een uitgerekte of losse buikwand hebt door gewichtsverlies of zwangerschap, dan helpt het verwijderen van overtollige huid om je navel er beter uit te laten zien. Als je echter overtollige huid hebt maar nog steeds gewicht verliest na het krijgen van kinderen, zal dit niet noodzakelijkerwijs je uiterlijk in dat gebied veranderen omdat de huid rond je navel niet genoeg is uitgerekt.

Zal ik in de toekomst nog meer cosmetische chirurgie nodig hebben?

Dit is een zeer belangrijke vraag om te stellen, omdat het u kan helpen beslissen of u al dan niet een buikwandcorrectie moet ondergaan. Als u al striae op uw buik heeft, dan is de kans groot dat u in de toekomst nog een cosmetische ingreep nodig heeft om die striae te verwijderen. Als u dit wilt voorkomen, dan is het misschien beter om andere opties te overwegen, zoals liposuctie of laserlipo in plaats van een buikwandcorrectie.

Hoeveel littekens moet ik verwachten?

Dit is een veel voorkomende vraag die niet kan worden beantwoord zonder de patiënt persoonlijk te zien. Er zijn veel variabelen die een rol spelen bij deze beslissing, zoals de hoeveelheid huid die moet worden verwijderd en het type incisie of littekens dat wordt gebruikt. Hoewel er geen garanties zijn, kunnen de meeste patiënten verwachten dat hun littekens na verloop van tijd mooi zullen genezen. Als u zich zorgen maakt over uw vermogen om uw littekens te verbergen, kan het gunstig zijn om te wachten tot na de zomer, wanneer u meer kleding kunt dragen (zoals shorts of badpakken).

Wat gebeurt er als mijn resultaten me niet bevallen?

De chirurg kan u vertellen wat de risico’s zijn van elke procedure die hij of zij aanbeveelt, maar u moet een zekere mate van onvolkomenheid verwachten als het gaat om chirurgische resultaten. Het is belangrijk dat u een chirurg vindt die bereid is met u samen te werken als de dingen niet precies verlopen zoals gepland. De beste chirurgen hebben veel ervaring en zullen u een eerlijke beoordeling geven van hun vermogen om aan uw verwachtingen te voldoen.

Hoe lang moet ik wachten na het krijgen van kinderen?

De gemiddelde wachttijd is ongeveer een jaar. Sommige chirurgen raden aan om langer te wachten, afhankelijk van het type buikwandcorrectie dat u kiest. Bijvoorbeeld, bij een volledige buikwandcorrectie, het meest voorkomende type buikwandcorrectie, is het aanbevolen dat u ten minste zes maanden wacht voordat u opnieuw probeert zwanger te worden.

Wanneer kan ik weer beginnen met sporten?

Oefenen na een buikwandcorrectie duurt meestal ongeveer zes weken, maar het kan afhangen van de aanbevelingen van uw arts en uw eigen hersteltijd. Uw arts kan u na de operatie een specifieke trainingsroutine aanbevelen, of u kunt doen wat u wilt – alleen niet te zwaar.

Zal mijn trainingsroutine veranderen na de operatie?

Een buikwandcorrectie verandert uw uiterlijk niet. Het verwijdert alleen overtollige huid die in de loop der tijd is uitgerekt en zorgt voor een gladder, strakker uiterlijk in de buikstreek. Maar dit betekent niet dat uw trainingsroutine na de operatie hetzelfde blijft. Uw chirurg kan na de operatie bepaalde oefeningen aanbevelen op basis van uw activiteitenniveau vóór de operatie en het soort oefeningen dat u het liefst doet. Als u last heeft van losse huid rond uw taille, dan is het belangrijk dat u met uw arts spreekt over een oefenprogramma dat kan helpen die spieren voor en na de operatie strakker te maken.

Heb ik iemand nodig om me te helpen terwijl ik herstel?

Dit is de belangrijkste vraag die u zich moet stellen voordat u een buikwandcorrectie laat uitvoeren. U wilt weten of u zich tijdens de herstelperiode zelf kunt verplaatsen. Als u alleenstaand bent, is het goed als uw familie of vrienden u een paar weken helpen, maar als u een fulltime baan hebt en afhankelijk bent van het openbaar vervoer, is dat misschien niet de moeite waard. Feit is dat er mensen zijn die het zich gewoon niet kunnen veroorloven vrij te nemen en iemand nodig hebben om hen in huis te helpen terwijl ze herstellen van een operatie.

Heb je voor-en-na foto’s die ik kan bekijken?

Het is een goed idee om te zien hoe het werk van de arts eruit ziet, maar wees niet verbaasd als dit niet mogelijk is. Als ze een website heeft, bekijk die dan. Zo niet, vraag dan of je wat foto’s van andere patiënten of van de Facebook-pagina van de kliniek kunt zien. Als je wordt behandeld in een ziekenhuis of chirurgisch centrum, vraag dan of je recente voor-en-na foto’s kunt zien in hun lobby of wachtkamer.

Worden er drains geplaatst tijdens de operatie?

Ja, er worden drainages geplaatst tijdens de operatie. Dit zijn kleine buisjes die in de incisie worden ingebracht om overtollig bloed en vocht te verwijderen. De drains blijven ongeveer 24 uur na de operatie zitten en worden dan door uw chirurg verwijderd. Na het verwijderen van de drains kunt u wat drainage uit de incisies merken. Het hebben van drains betekent niet dat u een extra operatie moet ondergaan of dat er een probleem was tijdens uw buikwandcorrectie.

Hoe snel kan ik weer aan het werk na een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is een cosmetische ingreep om overtollige huid en vet van de onderbuik te verwijderen en de spieren aan te spannen. De ingreep wordt ook wel abdominoplastiek of “buikwandcorrectie” genoemd. Een buikwandcorrectie kan in veel gevallen worden uitgevoerd om iemands buik er jeugdiger uit te laten zien. Het kan ook worden gebruikt om huidaandoeningen zoals panniculus (een grote hangende weefselplooi), littekens van zwangerschap of striae te behandelen. De gemiddelde hersteltijd voor deze ingreep is vier tot zes weken, maar iedereen herstelt in zijn eigen tempo. Na de operatie moet u minstens twee weken niet werken, maar als u er eerder aan toe bent, is er geen enkele reden om niet eerder terug te keren – zorg er alleen voor dat uw werkgever op de hoogte is van uw terugkomstdatum, zodat hij er niet vanuit gaat dat u langer wegblijft dan verwacht.

Ben ik gezond genoeg voor deze operatie?

Voordat u een buikwandcorrectie ondergaat, moet u uw arts vragen naar de risico’s en voordelen van de ingreep. Veel vrouwen ondergaan een buikwandcorrectie om overtollige huid te verwijderen na een groot gewichtsverlies. Deze operatie is echter niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen kunnen namelijk negatief reageren op de anesthesie of complicaties ondervinden als gevolg van de ingreep. Buikwandcorrecties zijn grote operaties die gezondheidsrisico’s en complicaties met zich meebrengen, zoals infecties, bloedingen en bloedstolsels. Als u in het verleden bepaalde medische aandoeningen hebt gehad (zoals hartaandoeningen of hoge bloeddruk), kunnen deze tijdens of na de operatie opspelen en ernstige problemen veroorzaken. Uw arts zal met u praten over uw individuele risico’s en of het voor u veilig is om een buikwandcorrectie te ondergaan.

Wat moet ik mijn arts vertellen over mijn medische geschiedenis?

U moet uw arts vertellen over eventuele medische problemen die u heeft, zoals hoge bloeddruk, diabetes, hartaandoeningen of andere aandoeningen. Uw arts zal ook willen weten of u rookt of alcohol drinkt. Vertel uw chirurg zeker over uw medische problemen, zoals hartaandoeningen, diabetes, hoge bloeddruk en de medicijnen die u gebruikt. Laat hem of haar ook weten of u rookt of in het verleden hebt gerookt en of u eerder bent geopereerd. Artsen willen dit graag weten omdat ze dan beter kunnen beslissen welke procedure het beste voor u is.

Heb ik een buikwandcorrectie nodig?

Buikwandcorrecties zijn grote operaties – en ze zijn niet altijd succesvol. Als uw chirurg er niet zeker van is dat hij of zij het gewenste resultaat kan bereiken, kan hij of zij een revisieprocedure aanbevelen in plaats van de eerste ingreep uit te voeren. Als er dan complicaties optreden bij uw eerste operatie als gevolg van een onverwachte anatomische afwijking, kan hij of zij het opnieuw proberen zonder het risico te lopen dat u nog meer schade oploopt door een grote incisie in uw buik.

Als er na een operatie een wond opengaat, hoe wordt die dan behandeld?

De arts zal het vocht afvoeren en de wond sluiten met hechtingen of nietjes. Als u een open wond hebt, kan uw arts er een verband overheen leggen en u vertellen dat u dit niet mag verwijderen tot het tijd is voor het vervolgbezoek. Als de wond groot is, kan uw arts een drain plaatsen om overtollig vocht te verwijderen.

Heeft u huidgerelateerde allergieën of aandoeningen?

Als u een allergie hebt voor latex of een andere huidaandoening die door een operatie kan worden verergerd – zoals eczeem of psoriasis – vraag uw cosmetisch chirurg daar dan naar voordat u hem of haar als arts accepteert. Als u wel allergisch bent, kan uw arts u aanraden tijdens uw operatie een latexvrije operatiehandschoen te gebruiken om het risico op ongewenste reacties te verkleinen.

Is mijn Body Mass Index (BMI) geschikt voor een buikwandcorrectie?

Uw BMI is een meting van het lichaamsvet, gebaseerd op uw lengte en gewicht. Het houdt geen rekening met de hoeveelheid spieren die je hebt. Als twee mensen bijvoorbeeld hetzelfde BMI hebben, maar de ene persoon heeft meer spiermassa dan de andere, zal de persoon met meer spiermassa een lager percentage lichaamsvet hebben dan de persoon met minder spiermassa. Mensen met veel lichaamsvet hebben meer kans op complicaties na de operatie, dus u moet er zeker van zijn dat uw BMI geschikt is voor de operatie voordat u doorgaat.

Is mijn buikhuid overmatig los en uitgezakt?

Als het antwoord ja is, heeft u misschien een buikwandcorrectie nodig om de huid strakker te maken. De procedure kan helpen om overtollig vet, huid en spieren uit uw middengedeelte te verwijderen, waardoor u een meer gedefinieerde taille krijgt. Als u striae of littekens van vorige zwangerschappen hebt, worden die tijdens de ingreep ook aangepakt. De buikwandcorrectie kan ook worden gebruikt om overtollige huid op andere plaatsen van uw lichaam te verminderen, bijvoorbeeld na massaal gewichtsverlies of door veroudering.

Welke invloed heeft mijn levensstijl op mijn herstel na een buikwandcorrectie?

U moet minstens een week in bed liggen, of op uw rug, met uw hoofd omhoog. Dit voorkomt zwelling en helpt het risico van bloedstolsels te verminderen. U kunt kussens gebruiken als platliggen oncomfortabel is. U moet het in deze periode ook rustig aan doen, want elke activiteit waarbij u moet bukken, vooral het tillen van zware voorwerpen, kan blauwe plekken of bloedingen veroorzaken. U kunt uw chirurg vragen of u voor en na de operatie een ijzersupplement kunt nemen, omdat u tijdens de ingreep bloed verliest.

Hoe lang moet ik wachten met het hervatten van geslachtsgemeenschap?

De eerste vraag is hoe lang u moet wachten voordat u de geslachtsgemeenschap kunt hervatten. Het is belangrijk om te weten dat de chirurg na de operatie een drain in de incisie plaatst. De drain helpt overtollig bloed en vocht te verwijderen uit het gebied rond uw buikwandcorrectie. De drain moet binnen een week of twee na de ingreep worden verwijderd. U kunt het beste wachten tot de drain is verwijderd voordat u seks heeft. Als hij er nog zit als u weer seks wilt hebben, kan dat voor u beiden pijn of ongemak veroorzaken. Uw arts zal u specifieke instructies geven over wanneer u de seksuele activiteit na uw buikwandcorrectie kunt hervatten – maar over het algemeen krijgen de meeste patiënten te horen dat zes weken voldoende is voor volledig herstel voordat ze weer met hun partner naar bed gaan.

Zullen mijn littekens zichtbaar zijn of verborgen onder een bikini?

Het eerste wat u moet overwegen wanneer u op zoek bent naar een buikwandcorrectie chirurg is of u wilt dat uw littekens zichtbaar zijn of verborgen onder een bikini. Als u op zoek bent naar een buikwandcorrectie die volledig verborgen blijft onder uw kleding en niet zichtbaar is, dan kiest u waarschijnlijk voor een buikwandcorrectie. Deze procedure is ook bekend als een “abdominoplastiek” of “buikwandcorrectie”. Als je op zoek bent naar de best mogelijke resultaten, dan raad ik je deze ingreep aan, omdat je dan de meest complete verwijdering van overtollige huid en vet rond je navel krijgt, zonder zichtbare littekens op je buik. Als u echter wel zichtbare littekens op uw buik wilt, maar niet langs het onderste gedeelte (waar ze door ondergoed bedekt worden), dan raad ik een mini-buikwandcorrectie aan (ook bekend als navelplastiek). Bij deze ingreep wordt het huidoverschot alleen rond de navel verwijderd en blijft er een incisielijn over van maximaal 5 cm breed (en soms zelfs kleiner). De littekens van dit type buikwandcorrectie worden meestal bedekt door ondergoed, maar kunnen zichtbaar zijn als u er vormvaste kleding overheen draagt.

Als u rookt, heeft u dan eerst met uw arts gesproken over stoppen?

Uit onderzoek is gebleken dat roken het risico op complicaties na een operatie verhoogt. Het kan ook invloed hebben op hoe goed uw incisie geneest en op de manier waarop uw huid er na de operatie uitziet. Het verhoogt ook het risico op infecties en bloedstolsels tijdens het herstel. Praat met uw chirurg over stoppen met roken voordat u een cosmetische ingreep ondergaat, zodat hij of zij ervoor kan zorgen dat alles soepel verloopt als het tijd is voor uw ingreep.

Wat zijn de voordelen van een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie kan overtollige huid en vet verminderen, de spieren strakker maken, striae verwijderen en het algehele uiterlijk verbeteren door overtollige huid en overtollig vet in de buikstreek te verwijderen. Een volledige buikwandcorrectie verwijdert alle extra huid en vet in uw buik, en spant ook de losse spieren en het bindweefsel onder uw huid (de fascia) aan. Hierdoor krijgt u een strakkere taille met gladdere lijnen en een meer gedefinieerde spiertonus in uw middensectie dan voor de operatie. De procedure kan ook helpen om de lichaamscontouren te verbeteren, met name voor mensen die aanzienlijk zijn afgevallen maar nog steeds overtollig vet op hun buik hebben van de jaren daarvoor.

Is er een gewichtslimiet voor een buikwandcorrectie?

Het korte antwoord is ja, er is een gewichtslimiet voor een buikwandcorrectie. Het lange antwoord is dat het afhangt van de chirurg en zijn beleid, maar in het algemeen moet u binnen 20 pond van uw ideale gewicht zijn voordat u een buikwandcorrectie krijgt. Dat gezegd hebbende, als u aanzienlijk overgewicht of obesitas hebt en een buikwandcorrectie overweegt, moet u met uw chirurg overleggen over de mogelijke risico’s van de ingreep. Een buikwandcorrectie bestaat uit het verwijderen van overtollige huid en vet van de buik om een strakkere en mooiere buik te krijgen. Het wordt al tientallen jaren uitgevoerd als alternatief voor liposuctie voor het verwijderen van vetophopingen in dit gebied. Er zijn veel verschillende soorten buikwandcorrecties beschikbaar, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: het verwijderen van overtollig vet rond de buik en het strakker maken van losse huid. Buikwandcorrectie kan ook de lichaamscontouren verbeteren door vetophopingen in andere gebieden zoals heupen, dijen, billen of bovenarmen te verminderen. Daarnaast kiezen veel patiënten voor deze procedure omdat het zorgt voor een algehele verbetering van het zelfbeeld en het zelfvertrouwen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *