Facelift
  • 626
  • 0
Inhoud show

Vragen Die U Moet Stellen Voordat U Een Facelift Laat Uitvoeren

Een facelift is een cosmetische ingreep om overtollige huid te verwijderen en het onderliggende weefsel van het gezicht strakker te maken. Een facelift kan worden uitgevoerd met of zonder incisies (bij de laatste methode wordt gebruik gemaakt van lasers). De procedure duurt doorgaans één tot drie uur, afhankelijk van de omvang van de ingreep.

Een facelift kan meerdere tekenen van veroudering tegelijk aanpakken, zoals rimpels, losse huid en verslapte wangen. Het is echter geen complete oplossing om alle aspecten van veroudering aan te pakken. Een facelift kan bijvoorbeeld wel de rimpels rond de mond en de kaaklijn verminderen, maar niet de uitgeholde wangen of de ingevallen ogen opvullen. En hoewel een facelift de gezichtscontouren aanzienlijk kan verbeteren en lijnen aan de bovenkant van uw gezicht kan wegwerken, kan hij de nasolabiale plooien (de lijnen die van uw neus naar uw mond lopen) of diepe groeven rond uw mond niet wegwerken.

Voordat u een cosmetische ingreep overweegt, moet u een gekwalificeerde plastisch chirurg raadplegen die uw opties in detail met u kan bespreken en al uw vragen over de risico’s en mogelijke voordelen van elke procedure kan beantwoorden.

Een facelift, ook bekend als rhytidectomie, is een cosmetische ingreep om overtollige huid en vet van het gezicht en de hals te verwijderen. Het kan hangende oogleden en wangen verbeteren, losse huid in de hals strakker maken en verslapte huid op de wangen beter laten uitkomen. Het wordt ook gebruikt om acnelittekens in het gezicht of de hals te verbeteren.

Een facelift kan worden uitgevoerd onder algehele anesthesie of onder plaatselijke verdoving. Meestal duurt het ongeveer twee uur, maar het kan langer duren als u veel verslapt weefsel hebt of in het verleden andere gezichtsoperaties hebt ondergaan.

Een facelift wordt uitgevoerd door plastisch chirurgen en dermatologen die zijn opgeleid in cosmetische chirurgie. Het type incisie hangt af van hoeveel werk er moet worden gedaan en of er spieren moeten worden aangespannen of verplaatst tijdens de operatie.

Een facelift is een chirurgische ingreep waarbij de huid van uw gezicht wordt gelift en overtollig vet, spier of bot in de hals wordt verwijderd. Het kan u helpen er jaren jonger en frisser uit te zien.

Gezichtsliften worden meestal uitgevoerd bij mensen die in goede gezondheid verkeren en geen medische aandoeningen hebben die een operatie onveilig maken, zoals hartziekten of diabetes.

De meeste facelifts worden onder algehele anesthesie uitgevoerd, maar sommige kunnen onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd als u niet in slaap wilt worden gebracht. U krijgt ook intraveneuze vloeistoffen voor en na de operatie om uitdroging te voorkomen.

Als u een facelift overweegt, zijn er verschillende belangrijke dingen die u in overweging moet nemen. Een facelift kan helpen de verslapping en rimpels te verminderen die met het ouder worden gepaard gaan. Het is echter geen cosmetische ingreep waardoor u er helemaal als iemand anders uitziet. Het geeft u een jeugdiger uiterlijk door overtollige huid te verwijderen en de spieren eronder aan te spannen.

Een facelift wordt meestal uitgevoerd bij patiënten tussen 45 en 65 jaar die ontevreden zijn over de gevolgen van het ouder worden voor hun uiterlijk. Het kan ook worden gedaan bij jongere mensen die er volwassener uit willen zien of hun haar omhoog willen dragen in een knot of paardenstaart zonder dat het er te strak uitziet rond de basis van hun hoofdhuid.

Het doel van een facelift is het verwijderen van overtollige huid, wallen en rimpels van het ondergezicht en de hals. De procedure werkt het best als deze wordt uitgevoerd tijdens de tienerjaren (15-20 jaar), wanneer de gezichtsspieren zich nog ontwikkelen en nog geen diepe plooien in de huid hebben gevormd. Na de leeftijd van 20 jaar is er minder kans op verbetering omdat de gezichtsspieren strakker worden en permanente plooien in de huid beginnen te vormen – dit is de reden waarom mensen er na hun 50e vaak ouder uitzien dan op hun 40e!

De facelift is een cosmetische chirurgische ingreep waarmee u er jaren jonger uit kunt zien en zich jonger kunt voelen. Facelifts worden meestal uitgevoerd bij mensen van 40 en 50 jaar, maar ze kunnen op elke leeftijd worden uitgevoerd.

Er zijn veel verschillende soorten facelifts. De meest voorkomende is de volledige facelift, ook wel totale of klassieke facelift genoemd. Andere soorten zijn mini-gezichtsliften, uitgebreide mini-gezichtsliften en halsliften.

Het doel van de meeste facelifts is het verwijderen van overtollige huid en vet in uw gezicht, inclusief wangen en verslapte gebieden rond uw mond en onder uw kin. Uw plastisch chirurg kan ook de spieren in uw hals en onderkaak aanspannen.

Er kunnen andere procedures betrokken zijn bij uw behandelplan, afhankelijk van de mate van schade door veroudering of eerder letsel aan uw huid en spieren. Sommige patiënten hebben bijvoorbeeld vóór hun operatie laserresurfacing-behandelingen nodig om hun resultaten te verbeteren.

Wie zijn de beste kandidaten voor een facelift?

De beste kandidaten voor een facelift zijn mensen die hun uiterlijk willen verbeteren, maar niet de pijn en hersteltijd willen ondergaan die met andere cosmetische chirurgische ingrepen gepaard gaan. Omdat het gaat om een procedure met een relatief laag risico, is iedereen die gezond is en realistische verwachtingen heeft van wat de operatie voor hen kan doen, een ideale kandidaat.

Wat is het verschil tussen een facelift en andere plastische chirurgische ingrepen?

Een facelift is een operatie waarbij de huid van het gezicht en de hals wordt gelift en strakgetrokken om rimpels en plooien in het gezicht te verzachten, zodat u er jonger uitziet. Er zijn verschillende soorten facelifts, afhankelijk van het doel van de operatie. Bij sommige facelifts wordt bijvoorbeeld alleen het weefsel tussen de wenkbrauwen en de bovenlip opgetild (deze ingreep wordt een “wenkbrauwlift” genoemd), terwijl bij andere zowel de wenkbrauwen als de hoofdhuid worden opgetild. Bij een ander type facelift worden de onderliggende spieren van de hoofdhuid en het gezicht aangespannen, waardoor de doorbloeding van de huid verbetert. Het belangrijkste doel van al deze ingrepen is het herstel van een jeugdig uiterlijk door het verwijderen van overtollige huid en vet rond de kaaklijn, de slapen of de wangen. Het doel is niet om u op iemand anders te laten lijken, maar om uw eigen beste eigenschappen naar voren te brengen, zodat u er als uzelf uitziet, maar dan beter!

Wanneer is de beste tijd voor een facelift?

Er zijn geen vaste regels over wanneer een facelift het beste kan worden uitgevoerd, maar over het algemeen wordt het beschouwd als een electieve ingreep die op elke leeftijd veilig kan worden uitgevoerd. Als u zich echter echt zorgen maakt over hoe uw huid eruit zal zien naarmate u ouder wordt, kunt u overwegen de ingreep eerder te laten uitvoeren dan later. U moet ook weten dat er een verhoogd risico is op complicaties bij ingrepen bij mensen ouder dan 60 jaar.

Hoe lang duurt een facelift?

Een facelift kan vijf tot tien jaar meegaan, afhankelijk van hoe goed u uzelf verzorgt na de operatie en hoeveel blootstelling aan de zon u krijgt. Als u uw huid niet beschermt met zonnebrandcrème of een hoed draagt als u naar buiten gaat, kunnen de resultaten sneller vervagen dan verwacht. Als u een facelift overweegt, zorg er dan voor dat u gezond genoeg bent voor de operatie door eerst met uw arts te overleggen.

Welk type verdoving wordt gebruikt tijdens mijn facelift?

Een facelift is een chirurgische ingreep om het uiterlijk van uw gezicht, hals en kaaklijn te verbeteren. Hierbij worden overtollige huid en vet uit uw gezicht en hals verwijderd en verslapte spieren aangespannen. Als u een facelift overweegt, is het belangrijk te weten wat u kunt verwachten tijdens de ingreep en de herstelperiode. Er zijn twee soorten anesthesie die bij een facelift kunnen worden gebruikt: algemene anesthesie of lokale anesthesie met sedatie (ook bekend als “twilight” sedatie). Algemene verdoving brengt u in een diepe slaap waarbij u zich niet bewust bent van wat er om u heen gebeurt. Bij plaatselijke verdoving met sedatie wordt een plaatselijke verdoving gebruikt om specifieke delen van het gezicht te verdoven, waardoor de pijn tijdens de operatie afneemt maar u niet in een diepe slaap valt. Beide soorten verdoving kunnen bijwerkingen hebben, zoals misselijkheid of overgeven na de operatie, dus het is belangrijk om dit van tevoren met uw arts te bespreken.

Hoe bereid ik me voor op mijn facelift?

Als u overweegt een facelift te ondergaan, wilt u waarschijnlijk weten wat u kunt verwachten. Uw arts zal de procedure vóór de operatie in detail met u bespreken. Maar er zijn ook enkele dingen waar u rekening mee moet houden die misschien niet tijdens uw eerste consultatie worden besproken. Uw chirurg zal u vertellen of er voedingsmiddelen of medicijnen zijn die u vóór de operatie moet vermijden. U kunt ook worden gevraagd om minstens twee weken voor de ingreep te stoppen met roken en alcohol te drinken. Sommige artsen raden aan om een week voor de operatie aspirine of bepaalde andere pijnstillers in te nemen, omdat deze de bloedstolling beïnvloeden, wat blauwe plekken en zwellingen na de operatie kan veroorzaken.

Hoe lang duurt het herstelproces na een facelift?

De hersteltijd kan sterk variëren, afhankelijk van het soort ingreep dat u heeft laten doen. Als u een mini-facelift hebt ondergaan, kunt u binnen een paar dagen weer aan het werk. Volledig herstel van een incisie facelift duurt ongeveer drie weken, maar het kan langer duren als u een chirurgische facelift heeft ondergaan. Dat komt omdat er meer incisies in uw gezicht en hals zijn. Ook kunt u tot twee weken na de operatie last hebben van zwellingen en blauwe plekken.

Kan ik een facelift krijgen als ik zwanger ben?

Hoewel het wordt afgeraden om tijdens de zwangerschap een facelift te ondergaan, voeren sommige artsen deze ingreep toch uit tijdens de zwangerschap. Het is belangrijk dat u nagaat of uw arts deze procedure al eerder heeft uitgevoerd tijdens de zwangerschap en of er na de zwangerschap complicaties zijn opgetreden als gevolg van een facelift tijdens de zwangerschap, voordat u beslist of u deze procedure al dan niet wilt ondergaan tijdens de zwangerschap.

Is er een herstelperiode voor een facelift?

De herstelperiode van een facelift hangt af van het type facelift dat is uitgevoerd. De duur van het herstel verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van de algemene gezondheid, leeftijd, gewicht en levensstijl. De gemiddelde hersteltijd bedraagt één tot drie weken. Sommige patiënten kunnen echter een langere herstelperiode doormaken naarmate ze actiever worden in hun dagelijks leven. Als u van plan bent een facelift te ondergaan, is het belangrijk om u vooraf voor te bereiden op het herstelproces, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over uw wensen en voorkeuren.

Wat zijn de risico’s van een facelift?

Er zijn veel potentiële risico’s en complicaties verbonden aan een facelift. Het grootste risico is dat u een onbevredigend of onnatuurlijk uitziend resultaat krijgt. Dit komt omdat de behoeften van elke patiënt anders zijn, dus er is geen manier om een “perfect” uiterlijk te garanderen. Gezichtsvet transplantatie is een alternatief voor traditionele facelifts die u natuurlijker ogende resultaten kan geven.

Wat kan ik doen om me voor te bereiden op mijn procedure?

Voor elke operatie is het belangrijk de arts of het ziekenhuispersoneel te vragen wat u moet doen om u voor te bereiden op de ingreep. Voor een facelift zijn er enkele richtlijnen die u moet volgen. Stop minstens drie weken voor de ingreep met het innemen van bloedverdunners, zoals aspirine en ibuprofen. Deze medicijnen kunnen de bloedstroom in uw lichaam beïnvloeden en het risico op bloedingen tijdens de operatie vergroten. Stop minstens twee weken voor uw ingreep met roken. Roken beïnvloedt de zuurstofcirculatie in uw lichaam en kan ook het risico op bloedingen tijdens de operatie verhogen. Eet twee dagen voor uw operatie een gezond dieet met veel fruit en groenten. U moet ook veel water drinken zodat u goed gehydrateerd bent op de dag van uw ingreep. Dit helpt uitdroging na de operatie te voorkomen, die misselijkheid of braken kan veroorzaken als het erg genoeg is.

Wat is het verschil tussen een facelift en Botox of Dermal Fillers?

Er zijn veel verschillende soorten cosmetische chirurgie die u kunnen helpen het uiterlijk te krijgen dat u wilt. Als u bijvoorbeeld rimpels hebt, kan een facelift helpen deze te verwijderen. Er zijn echter ook andere opties die beter bij uw behoeften passen. Botox en dermale vullers zijn twee van de populairste niet-chirurgische behandelingen voor rimpels. Beide behandelingen werken door de plooien in uw gezicht op te vullen met vulmateriaal. Botox is een gezuiverde vorm van botulinetoxine die de spieren tijdelijk verlamt, waardoor ze niet kunnen samentrekken en er geen rimpels ontstaan. Dermale vullers worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten en in de huid geïnjecteerd om deze voller te maken en lijntjes glad te strijken. Hoewel deze behandelingen effectief kunnen zijn om rimpels glad te strijken, zullen ze deze niet volledig verwijderen of u een jeugdige uitstraling geven zonder operatie. Facelifts verwijderen overtollig vet en huid van uw gezicht en hals, wat uw uiterlijk aanzienlijk kan verbeteren en uw algehele uitstraling kan verjongen.

Hoe lang duurt een facelift?

De facelift is de meest populaire cosmetische ingreep in de Verenigde Staten. Bij een facelift worden overtollige huid en vet uit uw gezicht, hals en borst verwijderd. De operatie kan u helpen er jonger uit te zien door uw huid strakker te maken en rimpels te verwijderen. Voor de beste resultaten van een facelift moet u weten wat u tijdens de ingreep kunt verwachten en hoe lang het daarna duurt voordat uw huid is genezen. De duur van een facelift hangt af van het soort ingreep en van de andere procedures die tegelijkertijd worden uitgevoerd. Als u bijvoorbeeld tegelijkertijd met uw facelift een ooglidlift ondergaat, kan dat deel minder tijd in beslag nemen dan wanneer het afzonderlijk wordt gedaan. Een typische facelift duurt ongeveer twee uur, maar kan langer of korter zijn, afhankelijk van het aantal procedures dat tijdens één operatie wordt uitgevoerd.

Wie is er in de operatiekamer tijdens de facelift?

Een chirurg die dit soort operaties uitvoert, wordt plastisch chirurg genoemd, maar er zijn ook andere medische professionals die een facelift kunnen uitvoeren. Zo kan bijvoorbeeld een algemeen chirurg of een keel-, neus- en oorarts sommige aspecten van uw ingreep uitvoeren. Een gediplomeerd plastisch chirurg heeft de meeste ervaring met dit soort ingrepen.

Hoeveel tijd moet ik vrij nemen van mijn werk na de operatie?

U kunt het beste rekening houden met ongeveer twee weken herstel en minimale activiteit. U kunt uw operatie bijvoorbeeld op vrijdagochtend plannen, zodat u in het weekend kunt herstellen en maandag weer aan het werk kunt. Vraag uw chirurg hoe lang hij verwacht dat uw herstelperiode zal duren en hoeveel tijd hij verwacht dat u vrij zult nemen van uw werk.

Kan ik een facelift krijgen als ik tegelijkertijd een ooglidlift krijg?

Ja! Veel patiënten vragen ons zelfs of ze tegelijk met hun facelift ook een ooglidlift moeten laten uitvoeren, omdat ze willen dat hun ogen er ook jonger uitzien. Als het gaat om procedures voor gezichtsverjonging, raden wij echter aan om één procedure tegelijk uit te voeren, zodat elk gebied goed kan genezen voordat u verder gaat met een andere procedure. Als u beide ingrepen tegelijk wilt laten uitvoeren, raden wij u aan ze door twee verschillende chirurgen te laten uitvoeren die samenwerken.

Wordt de operatie gedekt door mijn verzekering?

Als u een ziektekostenverzekering hebt, kan uw verzekeraar de kosten van uw facelift geheel of gedeeltelijk vergoeden. Het is echter belangrijk te weten dat niet alle verzekeringen cosmetische ingrepen dekken en dat de vergoedingspercentages per verzekeraar kunnen verschillen. Sommige plannen vereisen ook voorafgaande goedkeuring en dekken alleen bepaalde cosmetische procedures – zoals liposuctie – maar niet andere, zoals borstvergroting of borstlift. Als u vragen heeft of uw verzekering een facelift dekt, neem dan rechtstreeks contact op met uw verzekeraar voor meer informatie.

Hoe snel kan ik sporten na mijn facelift?

Het antwoord op deze vraag hangt af van het type facelift dat u krijgt en welk type verdoving wordt gebruikt. De meest voorkomende facelift is een full-thickness facelift, ook wel SMAS (superficial musculoaponeurotic system) facelift genoemd. Bij deze procedure worden incisies gemaakt in de haarlijn en langs de kaaklijn. Deze littekens vervagen na verloop van tijd en kunnen worden verborgen met make-up of een pruik. Bij dit type operatie worden patiënten aangemoedigd om snel na de operatie op te staan en rond te lopen. Het is echter belangrijk dat u de postoperatieve instructies van uw arts zorgvuldig opvolgt, zodat u zich niet te snel inspant. Uw arts kan u ook aanraden het enkele weken na de operatie rustig aan te doen. Sommige soorten facelifts hebben minder uitgebreide incisies en vereisen minder hersteltijd dan een volledige facelift. Bij een endoscopische facelift worden bijvoorbeeld kleine incisies in de mond gemaakt in plaats van langs de haarlijn of kaaklijn. Dit type operatie vereist meestal minder hersteltijd dan andere typen facelifts, omdat er minder zichtbare littekens zijn.

Welke oefeningen moet ik vermijden na mijn facelift?

Tot 6 weken na de operatie moet u elke activiteit vermijden waarbij u zwaar tilt, zich inspant of zware oefeningen doet. Hieronder vallen aërobe oefeningen zoals hardlopen of joggen, gewichtheffen en contactsporten zoals basketbal of voetbal. Uw chirurg zal u laten weten welke oefeningen u veilig kunt doen tijdens het herstel, zodat u niet het risico loopt de operatieplaats te beschadigen of andere problemen te veroorzaken door te snel na de operatie te veel te doen.

Zullen mijn littekens zichtbaar zijn na mijn facelift?

Dit is een van de meest voorkomende vragen die patiënten aan hun chirurgen stellen voordat ze onder het mes gaan. Het goede nieuws is dat de moderne technieken voor gezichtsplastische chirurgie de laatste jaren zo ver zijn gevorderd dat het nu mogelijk is een facelift uit te voeren zonder zichtbare littekens. Er zijn echter nog steeds gevallen waarin het nodig is om kleine incisies achter te laten zodat de chirurg bij uw huid en spierweefsel kan komen. In deze gevallen worden de incisies meestal verborgen in uw haarlijn of achter uw oren. Als je littekens wilt voorkomen, is het belangrijk dat je chirurg veel ervaring heeft met dit soort ingrepen. U moet ook letten op de manier waarop hij de verzorging na de operatie uitvoert en alle instructies nauwkeurig opvolgen, zodat u ontsteking en zwelling zoveel mogelijk kunt beperken. Dit zal de roodheid en blauwe plekken aanzienlijk helpen verminderen, waardoor het voor u gemakkelijker kan worden om eventueel resterende littekens met make-up te verbergen.

Hoe lang voert deze arts deze procedure al uit?

Als u een facelift overweegt, is het belangrijk om een chirurg te vinden die veel ervaring heeft met de ingreep. Een gediplomeerd plastisch chirurg is de beste keuze voor plastische chirurgie, maar zelfs gediplomeerde chirurgen kunnen heel verschillende vaardigheden en opleidingen hebben. Hoe meer ervaring een chirurg heeft met facelifts, hoe groter de kans op een goed resultaat.

Wat zijn de mogelijke complicaties van een facelift?

Als u een facelift overweegt, is het belangrijk uw chirurg te vragen naar de mogelijke risico’s en complicaties. De meest voorkomende bijwerking is een zwelling en blauwe plekken in het gezicht. Dit kan enkele weken aanhouden en kan een tijdelijke gevoelloosheid in het gezicht veroorzaken. Het gevoelloze gevoel verdwijnt meestal zonder behandeling, maar als het aanhoudt, moet u contact opnemen met uw arts. Bloeding of vochtophoping onder de huid. Dit kan optreden wanneer de bloedvaten tijdens de operatie worden doorgesneden en zal moeten worden behandeld met hechtingen (sutures) of chirurgische drains (buisjes die overtollig vocht uit het gebied verwijderen). In zeldzame gevallen kan de bloeding zo ernstig zijn dat een bloedtransfusie of een operatie nodig is om het bloeden te stoppen. Infectie in het operatiegebied. Infecties worden meestal behandeld met antibiotica en veroorzaken geen problemen op lange termijn, tenzij ze niet vroeg genoeg worden vastgesteld. In zeldzame gevallen kunnen infecties permanente littekens of misvormingen veroorzaken als ze niet onmiddellijk worden behandeld.

Hoe verzorg ik mezelf na een facelift?

Het belangrijkste voor u na uw operatie is dat u de instructies van uw chirurg opvolgt. U kunt last hebben van gevoelloosheid en zwelling in uw gezicht. Uw huid kan in het begin strak en gevoelig zijn, maar zal na verloop van tijd beter aanvoelen. Het is normaal om wat blauwe plekken en zwelling rond uw ogen te hebben, maar dit zou binnen een week of twee moeten verdwijnen. Zodra u thuiskomt uit het ziekenhuis, houdt u het verband op uw incisies droog en maakt u ze voorzichtig schoon met water en zeep. Uw chirurg zal u vertellen wanneer u het verband mag verwijderen, wat meestal een dag tot twee weken na de operatie gebeurt. De hechtingen lossen vanzelf op, tenzij ze door uw chirurg worden verwijderd voordat ze op natuurlijke wijze uitvallen. Na de operatie zult u waarschijnlijk een paar dagen moe zijn en hulp nodig hebben bij het huishouden. Zorg ervoor dat u in deze periode zoveel mogelijk rust neemt, zodat u zichzelf niet te snel na de operatie overbelast. Neem alle door uw arts voorgeschreven pijnstillers zoals voorgeschreven totdat ze niet meer werken; stop er dan onmiddellijk mee en bel uw arts als de pijn toeneemt in plaats van afneemt binnen twee uur na inname van de medicijnen.

Wat moet ik met mijn haar doen op de dag van mijn operatie?

Dat hangt af van het type ingreep dat u krijgt. Zo vereist een halslift geen speciale voorbereiding, maar een facelift wel. Als u een facelift krijgt, vraag dan aan uw arts of u voor de operatie make-up of sieraden mag dragen. Misschien moet u ook uw benen of oksels scheren en uw wenkbrauwen epileren (indien nodig).

Wanneer kan ik mijn normale activiteiten hervatten na mijn faceliftoperatie?

De hersteltijd van een facelift varieert van patiënt tot patiënt, en is afhankelijk van het soort ingreep dat is uitgevoerd. Over het algemeen kunnen de meeste patiënten binnen twee weken na de ingreep weer aan het werk. U moet echter met uw arts bespreken hoe lang u na de ingreep vrij moet nemen en hoe u het herstelproces kunt versnellen.

Wat is een facelift?

Een facelift is een chirurgische ingreep waarbij losse huid wordt strakgetrokken en overtollig vet in het gezicht, de hals en onder de kin wordt verwijderd. De operatie kan ook worden gebruikt om het uiterlijk van littekens te verbeteren, rimpels en plooien rond de mond te verwijderen en de kaaklijn duidelijker te maken. Bij een facelift wordt overtollige huid uit het gezicht verwijderd en worden de onderliggende spieren aangespannen. Het is een invasieve procedure waarvoor algemene verdoving nodig is. Bij een facelift worden incisies gemaakt rond de haargrens en achter de oren. De chirurg verwijdert vervolgens overtollig vet onder de huid van uw hals of wangen, spant de onderliggende spieren aan met hechtingen of inwendige hechtingen (afhankelijk van hoeveel weefsel moet worden herschikt) en legt de resterende huid over deze spierlagen. De operatie duurt ongeveer twee uur en vereist meestal een overnachting in het ziekenhuis. Het herstel duurt enkele weken – langer als u ouder bent dan 60 – en in die tijd mag u niet sporten of zware voorwerpen zoals handdoeken of kinderen oppakken zonder hulp terwijl uw spieren genezen.

Waarom zou ik een facelift willen?

Een facelift is een chirurgische ingreep om het algemene uiterlijk van uw gezicht te verbeteren door overtollige huid en vet uit de hals en kaaklijn te verwijderen, onderliggende structuren aan te spannen en spieren die door ouderdom verslapt zijn te herpositioneren. Een facelift kan ook worden uitgevoerd om verslapte oogleden te verbeteren en overtollig vet van de bovenste oogleden te verwijderen. Daarnaast kan het worden gebruikt om bepaalde soorten gezichtsdepressies of rimpels te corrigeren, zoals nasolabiale plooien (de plooien die lopen van de zijkanten van uw neus tot uw mondhoeken) of marionetlijnen (lijnen die zich uitstrekken vanaf uw mondhoeken). Het doel van een facelift is voor elke patiënt anders. Sommige mensen willen dat hun gezicht er jeugdiger uitziet; anderen willen gewoon lijntjes en rimpels gladstrijken. Maar ook als u geen last hebt van rimpels, kunt u een facelift overwegen omdat u er dan wakkerder, frisser en zelfverzekerder uitziet.

Facelifts zijn minimaal invasieve procedures.

De facelift is een cosmetische ingreep waarbij verslapte huid wordt gelift en spieren worden aangespannen om weer een jeugdig uiterlijk te krijgen. De ingreep wordt vaak onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, maar algehele verdoving kan nodig zijn als er veel weefsel moet worden verwijderd of als de patiënt andere medische aandoeningen heeft.

Ben ik te oud of te jong voor een facelift?

Het is nooit te vroeg of te laat om een gezichtsverjonging te overwegen, maar er zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Als u een facelift overweegt, bedenk dan dat het geen instant oplossing is. Het is geen toverstafje dat de lijnen en rimpels in uw gezicht zonder enige inspanning van uw kant kan uitwissen. Aan de andere kant, als u in uitstekende gezondheid verkeert en geen medische aandoeningen hebt die de operatie zouden kunnen bemoeilijken, dan kunt u een gezichtsverjonging ondergaan zodra u zich comfortabel voelt bij de procedure.

Is er iemand die geen facelift zou moeten krijgen?

Een goede plastisch chirurg kan u vertellen of u een goede kandidaat bent voor een facelift. De belangrijkste factoren die bepalen of iemand een goede kandidaat is, zijn de leeftijd, de kwaliteit van de huid en de hoeveelheid losse huid die moet worden strakgetrokken. Als u erg jong bent, heeft u misschien niet genoeg losse huid om een facelift effectief te laten zijn. Als u ouder dan 65 bent, kan het zijn dat uw huid niet meer zo goed terugkaatst na een operatie als toen u jonger was, dus dan is het waarschijnlijk ook niet de moeite waard (hoewel oudere vrouwen soms kiezen voor een facelift om littekens van andere operaties weg te werken). Bovendien kan uw arts u een facelift afraden als u in het verleden heeft gerookt, schade heeft opgelopen door de zon of bestraald bent in uw gezicht of hals – of als andere gezondheidsproblemen uw genezingsvermogen na een operatie beïnvloeden.

Is een facelift hetzelfde als een mini facelift?

Nee, dat is niet hetzelfde. Een mini-facelift is een procedure met minimale littekens en hersteltijd. Dit type ingreep is echter niet geschikt voor alle patiënten en biedt mogelijk niet de gewenste resultaten voor wie in de loop der jaren veel huidelasticiteit heeft verloren. Een volledige facelift wordt toegepast bij aanzienlijke huidverslapping die uit de onderliggende gezichtsspieren moet worden gelicht.

Zal mijn gezicht er onnatuurlijk uitzien nadat ik cosmetische gezichtschirurgie heb ondergaan?

Faciale cosmetische chirurgie is een veilige en effectieve manier om de tekenen van veroudering te corrigeren. Er zijn echter enkele dingen die u moet overwegen voordat u een beslissing neemt. Het is belangrijk dat u begrijpt wat er tijdens de ingreep gebeurt en hoe lang het duurt om te herstellen van een cosmetische gezichtschirurgie. U moet ook weten welke resultaten u kunt verwachten, hoeveel het zal kosten en of u tevreden bent met uw beslissing nadat de operatie is voltooid. Faciale cosmetische chirurgie kan helpen de symmetrie van het gezicht te verbeteren, rimpels en lijnen te verminderen en volume toe te voegen aan delen van uw gezicht die in de loop der tijd aan elasticiteit hebben ingeboet. Praat met uw arts over alle factoren die een rol spelen bij cosmetische gezichtschirurgie voordat u een dergelijke ingreep overweegt, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de vraag of deze wel of niet geschikt is voor u. Zal mijn gezicht er onnatuurlijk uitzien nadat ik cosmetische gezichtschirurgie heb ondergaan? Nee! Het doel van cosmetische gezichtschirurgie is om meer jeugdige trekken te creëren en toch uw natuurlijke uiterlijk te behouden. Uw chirurg zal met u bespreken of er ook procedures op andere delen van uw lichaam moeten worden uitgevoerd (zoals halslift of liposuctie).

Hoe lang duurt mijn herstel na mijn ingreep?

Een van de meest voorkomende vragen die mensen stellen voordat ze een facelift ondergaan, is hoe lang mijn herstelperiode zal zijn na mijn ingreep. Het antwoord op deze vraag hangt af van het soort ingreep dat u ondergaat en hoeveel tijd u in de verkoeverkamer doorbrengt. Sommige patiënten die een facelift hebben ondergaan, kunnen binnen een paar uur na de ingreep naar huis. Andere patiënten kunnen een nacht in het ziekenhuis nodig hebben voor observatie en pijnmedicatie. Het is belangrijk dat u begrijpt dat er geen medische manier is om te voorspellen hoe lang uw herstelperiode zal duren, omdat dit afhangt van verschillende factoren, waaronder uw algemene gezondheid, leeftijd en levensstijl.

Welk type facelift is geschikt voor mij?

Er zijn verschillende soorten facelifts beschikbaar, waaronder traditionele, mini- en halslifts. Welk type u kiest hangt af van de hoeveelheid verslapte huid die u heeft, uw leeftijd en de tijd die u bereid bent te besteden aan het herstel van de operatie. De traditionele procedure is een volledige facelift. Dit is de meest voorkomende vorm van facelift, waarbij overtollige huid van de bovenste oogleden, wangen en kaaklijn wordt verwijderd en de spieren die de onderste oogleden ondersteunen worden aangespannen. Een mini facelift is vergelijkbaar met een traditionele facelift, maar zonder incisie rond het oor. Een halslift verwijdert alleen overtollige huid in de hals – niet in het gezicht zelf – en is dus beter geschikt voor mensen met minder verslapte huid in het gezicht. Ten slotte is er ook een nieuwe procedure, laser facelift genaamd, waarbij lasers in plaats van chirurgische instrumenten worden gebruikt om losse huid in het gezicht aan te spannen zonder open te snijden of incisies in de huid te maken. Hoewel dit aantrekkelijker klinkt dan andere soorten chirurgie omdat er minder risico’s aan verbonden zijn, is het nog te vroeg om te zeggen hoe effectief laser facelifts werkelijk zijn.

Waar worden de incisies gemaakt?

De incisie voor een facelift kan op verschillende plaatsen in het gezicht worden gemaakt. De incisie kan beginnen bij de haarlijn achter uw oor, rond de achterkant van uw oor gaan en omhoog gaan achter uw oorlel. Het kan ook gaan van onder een van uw oren, omhoog achter dat oor, naar de andere kant van uw gezicht, over tot net onder het andere oor en dan weer omlaag achter dat oor. Een andere optie is om een incisie te maken onder elk van uw neusgaten of voor elk neusgat. Sommige chirurgen maken slechts één snede die van de ene kant van uw gezicht naar de andere gaat (zygomatische boog). Dit wordt een “één-fase” procedure genoemd omdat er één lange incisie wordt gemaakt in plaats van twee of drie kleinere.

Wat gebeurt er tijdens een facelift?

De procedure begint met het maken van een incisie bij de slaap, die zich uitstrekt langs de hoofdhuidlijn achter het oor. Hier wordt al het haar uit de weg gehaald zodat het na de operatie weer kan worden vastgezet. De volgende stap is het verwijderen van overtollige huid en vet op alle plaatsen waar dat nodig is. De hoeveelheid die wordt verwijderd hangt af van hoeveel losse huid er voor de operatie aanwezig was en hoeveel verbetering u in uw uiterlijk wilt zien. Na deze stap wordt het overtollige weefsel onder uw kin, wangen en hals weggesneden. De resterende littekens worden verborgen door uw haarlijn als deze na enkele maanden na de operatie weer aangroeit. Nadat deze fase is voltooid, wordt een incisie gemaakt langs uw kaaklijn in de buurt van uw oorlel om het onderliggende spierweefsel bloot te leggen, dat vervolgens met hechtingen rond elke spierstreng wordt aangespannen zodat deze na verloop van tijd niet weer uitzakt.

Kunnen injecteerbare fillers en Botox mij helpen een operatie te vermijden?

Als u een volledige facelift overweegt, maar aarzelt om onder het mes te gaan, kunnen injecteerbare fillers en botox u helpen er jonger uit te zien zonder de kosten en hersteltijd van een operatie. Als u deze behandelingen echter al zonder succes hebt geprobeerd, of als u niet bereid bent om regelmatig een behandeling te ondergaan, dan is een volledige facelift misschien de beste optie.

Zullen facelifts ooit stoppen met werken vanwege de zwaartekracht?

Er bestaat altijd de mogelijkheid dat de zwaartekracht zijn tol eist en uw gezicht weer doet verslappen. Maar als u goed voor uzelf zorgt, is er geen reden waarom u dit proces opnieuw zou moeten meemaken. Het is belangrijk te onthouden dat een facelift alleen de verslapte huid aanpakt en niet de rimpels of schade door de zon. Daarom is het het beste om andere anti-aging procedures in uw routine op te nemen om verdere veroudering te voorkomen.

Zal mijn gezicht er natuurlijk uitzien als het klaar is?

Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je een facelift ondergaat. Als je plastisch chirurg je niet de verzekering geeft dat je er na de operatie natuurlijk uit zult zien, dan is hij of zij niet de juiste chirurg voor jou. Je moet jezelf in de spiegel kunnen bekijken en je op je gemak voelen met wat je ziet. Je gezicht moet er nog steeds uitzien als dat van jezelf, alleen jonger en frisser.

Wat gebeurt er als mijn resultaten me niet bevallen?

Een facelift is een electieve ingreep, wat betekent dat het niet medisch noodzakelijk is en dat u kunt kiezen of u het wel of niet wilt laten doen. Uw chirurg kan niet garanderen dat u van het resultaat zult houden, omdat er bij dit soort ingrepen zoveel variabelen betrokken zijn. Als u besluit een facelift te ondergaan, is het belangrijk te weten dat er geen garantie is dat u precies krijgt wat u wilt. Er zijn echter enkele dingen die u kunt doen om de kans op teleurstelling in de resultaten te minimaliseren. Zorg ervoor dat u een gediplomeerd plastisch chirurg kiest die ervaring heeft met het uitvoeren van facelifts. Een ervaren chirurg kan uw ingreep volgens de veiligste methoden uitvoeren en u realistische verwachtingen geven over de resultaten. Besteed tijd aan het onderzoeken van verschillende chirurgen voordat u een beslissing neemt. Op die manier weet u, wanneer het tijd is voor uw consultatie, welke vragen u aan elke arts moet stellen en begrijpt u hun antwoorden voordat u een keuze maakt.

Welke andere procedures kan ik naast een facelift nodig hebben?

Een facelift is een grote ingreep waarvoor een incisie rond de oren en eventueel achter in de hals nodig is. In sommige gevallen kunnen andere ingrepen nodig zijn voor een optimaal resultaat. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in een borstcorrectie, kunt u dat het beste tegelijk met uw facelift laten doen, zodat uw chirurg dezelfde incisie kan gebruiken.

Wat is veroudering?

Veroudering is een proces dat na verloop van tijd plaatsvindt en leidt tot een afname van de gezondheid en de fysieke mogelijkheden. Het lichaam gaat na verloop van tijd achteruit door de slijtage van het dagelijks leven, waardoor weefsels worden afgebroken. Naarmate we ouder worden, worden we vatbaarder voor ziekten en aandoeningen zoals kanker en hartziekten.

Wat zijn de voordelen van een facelift voor mannen?

Een facelift is bedoeld om uw gezicht weer een jeugdige uitstraling te geven door overtollige huid te verwijderen, onderliggende spieren aan te spannen en de contouren van uw kaaklijn en hals te verbeteren. Veel mannen die voor deze ingreep kiezen, zijn op zoek naar een frisser uiterlijk, maar er zijn ook enkele voordelen voor de gezondheid. Als u bijvoorbeeld lijdt aan slaapapneu – waardoor u moeite hebt met ademhalen tijdens het slapen – kan een facelift helpen de aandoening te verlichten door de spanning rond de kaaklijn te verminderen.

Zal het duidelijk zijn dat ik geopereerd ben?

Als u een facelift wilt, is het belangrijk om te weten dat er een risico is op zichtbare littekens. Dit kan gebeuren als de chirurg veel moet snijden om de huid te liften, of als je een dikke huid hebt die niet goed geneest. Het goede nieuws is dat er voortdurend nieuwe technieken worden ontwikkeld die het risico op littekens verminderen, en veel chirurgen hebben hun eigen voorkeursmethoden. Het is altijd de moeite waard om naar eventuele risico’s te vragen voordat u instemt met een operatie.

Zullen er littekens te zien zijn?

Het antwoord hangt af van het type facelift dat u krijgt en hoe goed uw chirurg de procedure uitvoert. Een traditionele facelift omvat een incisie rond de haarlijn en over de bovenkant van de oren, dus er zullen zichtbare littekens zijn. Sommige chirurgen gebruiken echter een minder invasieve techniek, de zogenaamde mini-facelift, waarbij alleen korte incisies rond de oren worden gemaakt. In dit geval zijn er slechts lichte littekens die gemakkelijk kunnen worden verborgen door haarstyling en make-up.

Moet ik vannacht in het ziekenhuis blijven?

Het is belangrijk dat patiënten voorbereid zijn op de herstelperiode na een facelift. Als u een vakantie of speciale gebeurtenis plant, kunt u uw operatie het beste rond die tijd plannen. In de meeste gevallen hoeven patiënten na deze ingreep niet een nacht in het ziekenhuis te blijven. Het kan echter enkele weken duren voordat uw gezicht is genezen en weer normaal is. Uw arts zal u specifieke instructies geven over wanneer u uw normale activiteiten kunt hervatten en wat u in die periode moet vermijden.

Hoe verminder je stress voor een operatie?

De eerste vraag die u zich moet stellen is waarom u een facelift overweegt. Als u gewoon ontevreden bent over hoe uw gezicht eruit ziet en er beter uit wilt zien, dan moet u deze operatie overwegen. Als je een specifiek probleem hebt, zoals losse huid of verslapte oogleden, dan kan een facelift helpen dat probleem op te lossen. Als je een facelift overweegt omdat je denkt dat het je carrière zal helpen of omdat je man meer van je gezicht wil zien, dan is dat misschien niet de juiste reden om deze operatie te ondergaan. De beste manier om stress voor de operatie te verminderen is om je voor te bereiden door alle beschikbare informatie over deze procedure te verzamelen. U kunt dit doen door websites zoals de onze te bezoeken en te lezen over de verschillende soorten procedures die artsen bij u in de buurt aanbieden. U kunt ook praten met andere patiënten die soortgelijke procedures op hun eigen gezicht hebben laten uitvoeren door dezelfde artsen.

Wat moet ik doen aan het roken?

Roken is een van de schadelijkste gewoonten die je kunt hebben. Het is bekend dat het longkanker en hartziekten veroorzaakt, maar wist u dat het ook vroegtijdige veroudering veroorzaakt? De chemische stoffen in sigaretten veroorzaken schade aan uw huid door vrije radicalen, wat kan leiden tot rimpels en andere tekenen van veroudering. Als u nog niet rookt, stop er dan onmiddellijk mee, want roken verhoogt het risico op complicaties tijdens een operatie. Zelfs als u een roker bent die erover denkt om te stoppen, praat dan met uw arts over strategieën om vóór de operatie te stoppen.

Wat mag ik eten en drinken in de dagen na de operatie?

U zult waarschijnlijk honger hebben, maar het is belangrijk om een paar dagen na de operatie alleen zacht voedsel te eten. De arts kan u specifieke instructies geven over het dieet, maar in het algemeen kunt u de eerste 24 uur na de operatie water en heldere vloeistoffen drinken. Vloeistoffen zijn ook nuttig om de zwelling te verminderen. U kunt weer normaal gaan eten als u zich daar goed bij voelt, maar eet niet te veel en drink geen alcohol zolang de hechtingen genezen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *