Gynaecomastie
  • 633
  • 0
Inhoud show

Vragen die u moet stellen voordat u een gynaecomastie operatie ondergaat

Gynaecomastie Operatie (ook wel mannelijke borstverkleining genoemd) is een ingreep die de omvang van vergrote mannelijke borsten vermindert en de vorm ervan verbetert. De meest voorkomende oorzaak van gynaecomastie is overtollig vet. Andere oorzaken zijn hormoonstoornissen, bepaalde medicijnen en ziekten zoals cirrose, schildklieraandoeningen en teelbal stoornissen.

Een gynaecomastie operatie kan ambulant of met overnachting in het ziekenhuis worden uitgevoerd. De incisie wordt gemaakt rond de tepel of in de okselstreek. De chirurg verwijdert overtollig weefsel en vet via deze incisie. Er kan een drain worden geplaatst om vochtophoping rond de tepel te voorkomen.

Na de operatie zult u waarschijnlijk wat blauwe plekken en zwellingen hebben, die na verloop van tijd geleidelijk zullen verminderen naarmate uw lichaam geneest van de ingreep. Uw arts kan u pijnstillers voorschrijven om uw klachten te verlichten.

Gynaecomastie is een aandoening waarbij mannen vergrote borsten krijgen. In de meeste gevallen is het niet ernstig en kan het worden behandeld met een combinatie van chirurgie en medicatie. De operatie bestaat uit het verwijderen van overtollig borstweefsel, vet en huid uit de borststreek.

Een gynaecomastie operatie wordt meestal onder algemene verdoving uitgevoerd. De operatie duurt ongeveer anderhalf uur en u wordt dezelfde dag nog uit het ziekenhuis ontslagen. Uw arts zal u instructies geven over hoe u zich na de operatie moet verzorgen.

Na een gynaecomastie operatie kunnen de meeste mannen binnen twee weken of minder weer aan het werk.

Gynaecomastie Chirurgie is de procedure die gebruikt wordt om vergrote borsten bij mannen te corrigeren. Het is de laatste jaren een zeer populaire ingreep geworden, en met reden: het kan u helpen u zelfverzekerder te voelen, uw zelfbeeld te verbeteren en uw leven te veranderen.

Maar voordat u besluit een gynaecomastie operatie te ondergaan, moet u zich een aantal vragen stellen. Deze vragen zullen u helpen bepalen of dit voor u de juiste beslissing is.

Als u een gynaecomastie operatie overweegt, is het belangrijk om te weten wat u van de ingreep kunt verwachten. Je moet jezelf ook een aantal belangrijke vragen stellen voordat je een beslissing neemt.

De kosten van een gynaecomastie operatie hangen af van het soort ingreep dat u kiest en of u kiest voor een ingreep in de praktijk of een ambulante ingreep. Gynaecomastie chirurgie wordt over het algemeen beschouwd als een electieve behandeling, dus uw verzekeringsmaatschappij dekt mogelijk niet de kosten van uw operatie. Hier zijn enkele vragen die u kunnen helpen bepalen of gynaecomastie chirurgie iets voor u is:

Wat is gynaecomastie?

Gynaecomastie is de vergroting van borstweefsel bij mannen. Deze aandoening kan op elke leeftijd voorkomen, maar komt het meest voor bij tieners en mannen van eind twintig of begin dertig. Gynaecomastie kan worden veroorzaakt door genetische factoren of door medicijnen of andere stoffen die de hormoonspiegels in het lichaam beïnvloeden. Als het niet behandeld wordt, kan gynaecomastie leiden tot gevoelens van verlegenheid en angst die de schoolprestaties en de sociale interacties met leeftijdsgenoten en familieleden kunnen beïnvloeden; daarom is het belangrijk om deze aandoening zo snel mogelijk te behandelen, zodat deze problemen niet voortduren tot in de volwassenheid!

Is het te laat voor een gynaecomastie-operatie?

Als u zich afvraagt of u zich nog kunt laten opereren om gynecomastie te corrigeren, dan is het antwoord ja. De operatie is niet alleen geschikt voor mensen die nog jong zijn, maar ook voor oudere mannen die vergrote borsten hebben gekregen als gevolg van een verstoorde hormoonhuishouding of andere medische aandoeningen. U kunt de procedure ondergaan als u een duidelijke diagnose van gynaecomastie hebt, wat betekent dat uw arts door middel van tests heeft bevestigd dat er geen andere oorzaak voor uw symptomen is. Gynaecomastie kan worden behandeld met verschillende chirurgische methoden, waaronder liposuctie of borstverkleining. Bij beide vormen van chirurgie worden overtollig vet en weefsel uit de borststreek verwijderd, zodat deze meer in overeenstemming is met uw lichaamsvorm. Dit kan helpen om het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde te herstellen door een bron van schaamte uit uw leven te verwijderen (namelijk schaamte voor grote borsten). De ingreep zelf duurt in totaal ongeveer twee uur, maar de hersteltijd hangt af van hoe uitgebreid de ingreep was en of u achteraf complicaties had (wat zelden voorkomt). U kunt enige blauwe plekken verwachten rond het gebied waar tijdens de operatie de huid van de vetcellen is weggesneden; dit zal na verloop van tijd verdwijnen.

Wat veroorzaakt gynaecomastie?

Gynaecomastie is een aandoening waarbij mannen een abnormale groei van het borstweefsel hebben. Deze vergroting zit meestal aan één kant, maar kan aan beide kanten voorkomen. Het wordt vaak “man boobs” of “moobs” genoemd. De oorzaak van gynaecomastie is vaak onbekend, maar kan worden veroorzaakt door hormonale veranderingen in de puberteit, letsel aan de borststreek, leveraandoeningen, sommige medicijnen en recreatieve drugs. Andere oorzaken zijn genetische aandoeningen zoals het Klinefelter-syndroom en hyperthyreoïdie. Gynaecomastie kan ook worden veroorzaakt door een onevenwicht tussen oestrogenen en androgenen (mannelijke hormonen). Deze aandoening wordt ook wel feminisatie syndroom of vervrouwelijking van mannen genoemd.

Wie is een goede kandidaat voor een operatie?

Een gynaecomastie operatie wordt meestal aanbevolen voor mannen met minder dan 2 centimeter borstweefsel aan elke kant van de borst. Mannen met meer dan 2 centimeter borstweefsel zien mogelijk niet veel verbetering met een operatie alleen en hebben mogelijk aanvullende behandelingen nodig zoals liposuctie of lipofilling om het gewenste resultaat te bereiken. U moet ook andere behandelingen voor gynaecomastie overwegen, zoals crèmes en supplementen, voordat u een afspraak maakt voor een operatie.

Zijn er alternatieven voor een operatie?

Gynaecomastie is een aandoening waarbij mannen borstweefsel ontwikkelen. De aandoening komt relatief vaak voor en treft ongeveer 20 procent van de mannen op enig moment in hun leven. De aandoening kan worden veroorzaakt door een teveel aan oestrogeen, dat door het lichaam wordt aangemaakt of via voedsel of medicijnen wordt opgenomen. Het kan ook worden veroorzaakt door bepaalde ziekten of genetische afwijkingen. Er zijn verschillende behandelingen voor gynaecomastie, waaronder chirurgie, lasertherapie en topische crèmes die de omvang van de borsten helpen verminderen. Aan deze behandelingen zijn echter enkele risico’s verbonden. Chirurgie kan complicaties hebben zoals infectie, bloedingen en littekens, terwijl laserbehandeling mogelijk niet voor iedereen effectief is.

Hoe ziet het herstelproces eruit?

Het herstelproces na een gynaecomastie operatie verloopt vrij snel en u kunt binnen enkele dagen weer aan het werk. Na de operatie kunt u wat pijn en zwelling ervaren, die een paar weken tot een maand kunnen duren. De mate van ongemak verschilt van patiënt tot patiënt – sommige mensen voelen zich prima na de ingreep, terwijl anderen meer pijn hebben dan normaal. Pijnmedicatie zal het ongemak tijdens het herstel verlichten. U moet ook gedurende ongeveer twee weken na de operatie compressiekleding dragen. Dit helpt de zwelling te verminderen, waardoor uw lichaam goed kan genezen. Uw chirurg zal u instructies geven over hoe lang u ze moet dragen en wanneer u ze kunt verwijderen.

Zijn er risico’s of bijwerkingen aan deze operatie?

Zoals bij alle operaties zijn er risico’s verbonden aan een gynaecomastie correctie. De meest voorkomende zijn blauwe plekken en zwellingen op de plaats van de incisie, evenals bloedingen en infecties. Als u allergisch bent voor anesthesie of een andere medische aandoening heeft, loopt u kans op ernstigere complicaties bij de operatie. Voordat u een cosmetische ingreep ondergaat, is het belangrijk om met uw arts te praten over mogelijke complicaties die zich tijdens of na de ingreep kunnen voordoen.

Hoe lang voert u deze operatie al uit?

Gynaecomastie Chirurgie bestaat al tientallen jaren en is een van de populairste cosmetische ingrepen voor mannen. Daarom zijn er veel chirurgen die deze procedure aanbieden. Echter, niet alle chirurgen zijn gelijk in hun vaardigheden of ervaring met gynaecomastie chirurgie. Vraag uw arts hoe lang hij deze procedure al uitvoert en wat zijn succespercentage is. Als hij deze ingreep nog niet vaak heeft uitgevoerd, kan hij misschien niet de beste resultaten geven of zelfs geen advies geven over welk type incisie voor u het beste is.

Waar wordt de procedure uitgevoerd?

De locatie van een gynaecomastie procedure hangt af van de vraag of de liposuctie alleen wordt uitgevoerd of in combinatie met een andere operatie. Liposuctie alleen kan onder plaatselijke verdoving of algehele anesthesie worden uitgevoerd, terwijl liposuctie in combinatie met een andere ingreep onder algehele anesthesie wordt uitgevoerd. Algemene verdoving wordt meestal gebruikt omdat het sneller en veiliger is dan plaatselijke verdoving.

Kunt u de chirurgische procedure beschrijven?

Gynaecomastie is een medische aandoening die wordt gekenmerkt door de groei van borstweefsel bij mannen. De aandoening kan worden veroorzaakt door hormonale onbalans of obesitas. De chirurgische procedure om overtollig borstweefsel te verwijderen staat bekend als gynaecomastie chirurgie. Deze operatie is ook bekend als mannelijke borstverkleining, gynaecomastie excisie, gynaecomastie correctie en gynaecomastie reductie chirurgie. Deze operatie wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en omvat het maken van een incisie aan weerszijden van de borstwand om het overtollige weefsel en vet te verwijderen. De ingreep kan ongeveer twee uur duren. De incisies worden zo gemaakt dat ze na genezing onder de borstspieren verborgen blijven. Uw arts zal drains gebruiken om bloed en vocht uit uw borstgebied te verwijderen na de operatie. U mag een week na de operatie niet bukken of iets tillen dat zwaarder is dan 10 pond.

Heb ik ongemak na de operatie?

Na de operatie heeft u een incisie achter uw tepel. Deze wordt afgedekt met een verband, dat na 1-2 dagen wordt verwijderd. U kunt wat blauwe plekken en zwelling hebben in het gebied waar de incisie is gemaakt. Dit is normaal en verdwijnt na ongeveer 1 week. U kunt gedurende enkele weken na de operatie wat trekkerigheid of gevoeligheid in het borstgebied voelen, maar dit mag uw dagelijkse activiteiten niet hinderen. U kunt verwachten dat u zich binnen enkele dagen tot weken na de operatie weer normaal voelt en binnen 2 weken na de ingreep weer aan het werk kunt.

Hoe lang moet ik een compressie kledingstuk over mijn incisies dragen?

Hoe lang u een compressie kledingstuk moet dragen, hangt af van de omvang van de operatie en het type kledingstuk. Uw arts zal u vertellen hoe lang u de kleding na de operatie moet dragen. In de meeste gevallen wordt mannen verteld dat zij hun compressiekleding ten minste zes weken moeten dragen. De reden hiervoor is dat het lichaam ongeveer drie of vier weken nodig heeft om van de operatie te genezen. Dit betekent dat eventuele zwellingen of blauwe plekken tegen die tijd verdwenen zijn, maar er kan nog steeds een zekere gevoelloosheid zijn in het gebied waar de arts weefsel uit uw borst heeft verwijderd. Het duurt ongeveer zes weken voordat de weke delen in het lichaam volledig genezen zijn van de operatie. Het kan echter wel een jaar duren voordat alle zwellingen en andere gevolgen van een operatie als deze volledig zijn verdwenen.

Is er een litteken na de operatie?

Bij de meeste gynaecomastie-operaties wordt een incisie rond de tepel gemaakt en overtollig weefsel onder de huid verwijderd. Dit kan leiden tot blauwe plekken en zwelling gedurende enkele weken na de ingreep. Om deze bijwerkingen te verminderen, moeten patiënten vaak gedurende twee weken na de ingreep koude kompressen op hun borst leggen. In sommige gevallen maken chirurgen kleine incisies bij de oksels in plaats van rond de tepels, zodat er na de operatie geen zichtbare littekens op de borst zijn.

Hoe kan ik me op de operatie voorbereiden?

Voordat u uw gynaecomastie-operatie plant, kan uw arts u een lijst met instructies geven ter voorbereiding op de ingreep. Hij of zij kan u bijvoorbeeld aanraden om op de dag van de ingreep na middernacht niets meer te eten of te drinken. U zult waarschijnlijk worden gevraagd te stoppen met het innemen van medicijnen die de operatie kunnen verstoren. De arts kan ook specifieke instructies hebben over wat voor soort kleding u moet dragen (bijvoorbeeld geen knopen) en hoeveel sieraden u eventueel moet verwijderen.

Naar welk type arts moet ik gaan?

Het antwoord op deze vraag hangt af van uw gewenste resultaat en uw budget. Als u op zoek bent naar een snelle oplossing met onmiddellijk resultaat, dan kunt u overwegen een cosmetisch chirurg of plastisch chirurg te bezoeken die gespecialiseerd is in gynaecomastie chirurgie. Wilt u echter een meer natuurlijke uitstraling, dan kunt u overwegen om naar een plastisch chirurg te gaan die gespecialiseerd is in het verkleinen van mannelijke borsten. Zij hebben namelijk meer ervaring met mannelijke borsten en kunnen u beter adviseren over hoeveel weefsel er verwijderd moet worden. Bovendien werken gynaecomastie chirurgen meestal met patiënten die een ernstiger vorm van gynaecomastie hebben dan patiënten die kleine veranderingen aan hun borst willen laten aanbrengen. De meeste gynaecomastie chirurgen zullen geen liposuctie uitvoeren op mannelijke borsten omdat het niet effectief is in het verwijderen van overtollig vet uit het borstweefsel alleen.

Wat kan ik verwachten tijdens een borstverkleining voor gynaecomastie?

Uw arts zal voor de operatie uw medische voorgeschiedenis doornemen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Tijdens de operatie zal hij of zij overtollig vet en klierweefsel (borstweefsel) verwijderen, waardoor uw borsten kleiner worden. Het kan ook nodig zijn om overtollige huid van uw borstwand te verwijderen. De ingreep duurt ongeveer twee uur en wordt uitgevoerd onder algemene verdoving (waarbij u slaapt). Na de operatie moet u gedurende enkele weken compressiekleding dragen. Dit helpt blauwe plekken, zwelling en ongemak te verminderen.

Hoe zien mijn borsten eruit en hoe voelen ze aan na de operatie?

U kunt een verbetering van uw borstcontouren verwachten, maar het is niet mogelijk om te voorspellen hoe ze eruit zullen zien. Wij kunnen alleen algemene richtlijnen geven op basis van uw doelstellingen en verwachtingen. Op basis van het door u gewenste resultaat en de hoeveelheid betrokken weefsel kunnen wij u vertellen dat uw borsten er steviger en mannelijker uit zouden moeten zien.

Moet ik na de operatie een speciaal dieet volgen?

Ja. Uw arts zal u na een gynaecomastie operatie een specifiek dieet voorschrijven om complicaties tijdens het herstel te voorkomen. U kunt ook worden gevraagd om bepaalde voedingsmiddelen of dranken gedurende enkele weken na de operatie te vermijden, zoals alcohol, koffie of thee. Deze beperking is bedoeld om de zwelling rond het operatiegebied te verminderen en infectie te voorkomen. Het is belangrijk om deze instructies zorgvuldig op te volgen omdat een vertraagde genezing kan leiden tot littekenvorming of infectie, waardoor later een meer ingrijpende behandeling nodig kan zijn.

Wat gebeurt er als mijn toestand verslechtert na de operatie?

Als u gynaecomastie heeft, bestaat de kans dat deze na de operatie verergert. Dit komt omdat er een onderliggende oorzaak van de aandoening is die niet is behandeld. Als u bijvoorbeeld te veel oestrogeen of testosteron in uw lichaam heeft, kunnen deze hormonen uw borsten na de operatie opnieuw aantasten. Het kan zijn dat u na de eerste ingreep een aanvullende behandeling nodig heeft om dit te voorkomen.

Moet ik in het ziekenhuis overnachten?

Sommige artsen raden aan om na een gynaecomastie operatie een nacht in het ziekenhuis te blijven. Als u in het ziekenhuis moet blijven, krijgt u waarschijnlijk instructies over hoe u uzelf moet verzorgen na de operatie. Er kunnen ook beperkingen gelden voor wat u voor en na de ingreep mag doen. U mag bijvoorbeeld op de dag van de operatie na middernacht niets meer eten of drinken.

Hoeveel pijn moet ik verwachten na de operatie?

De incisies voor deze ingreep kunnen vrij klein zijn, maar er zal toch enig ongemak en zwelling optreden. Uw chirurg zal u instructies geven om uzelf te verzorgen na de ingreep, maar het is belangrijk dat u deze nauwgezet volgt om infectie of andere complicaties te voorkomen. U kunt pijnstillers voorgeschreven krijgen voor postoperatief gebruik, maar u zult waarschijnlijk ook vrij verkrijgbare pijnstillers moeten gebruiken. De duur van de pijnstilling verschilt per patiënt. Patiënten die roken hebben meer kans op postoperatief ongemak dan degenen die niet roken, omdat roken de bloeddruk en de hartslag kan verhogen, waardoor de bloedstroom door het lichaam toeneemt en de zwelling na de operatie toeneemt.

Wanneer kan ik weer aan het werk na een gynaecomastie operatie?

Hoe lang u vrij moet nemen van uw werk hangt af van het type gynaecomastie-operatie dat u ondergaat. Als uw chirurg een open-borst procedure uitvoert, moet u rekening houden met ongeveer zes weken verlof. Als hij een endoscopische procedure uitvoert, kunt u binnen drie weken of minder weer aan het werk.

Wat gebeurt er als ik niet tevreden ben met mijn resultaten?

De resultaten van een gynaecomastie operatie zijn niet altijd blijvend. Omdat er geen manier is om te garanderen dat de correctie eeuwig zal duren, is het belangrijk om te weten wat er gebeurt als u niet tevreden bent met de resultaten van uw operatie. Vraag uw chirurg of er een manier is om uw uiterlijk te corrigeren na een mislukte operatie of dat er een manier is om herhaling te voorkomen in geval van een onvoldoende resultaat.

Hoeveel mensen kent u die niet tevreden waren met hun resultaat?

Als uw chirurg honderden of zelfs duizenden van deze operaties heeft uitgevoerd, is de kans groot dat hij of zij u een schatting kan geven van het aantal patiënten dat ontevreden was met het resultaat. Dit zal u een idee geven of dit een veilige en effectieve procedure voor u is of niet.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie?

Dit is een vraag die veel mensen hebben als ze een operatie overwegen. Ze willen weten hoe lang het gaat duren voordat ze resultaat zien en of er enige downtime is bij de ingreep. Bij een gynaecomastie operatie hangt het ervan af hoe ernstig de aandoening is en hoeveel weefsel moet worden verwijderd om het gewenste resultaat te bereiken. Dit gezegd zijnde, kunnen de meeste mensen dezelfde dag van hun ingreep of zelfs binnen 24 uur na de ingreep weer naar huis, afhankelijk van het soort verdoving dat tijdens de operatie is gebruikt.

Zullen mijn incisies zichtbaar zijn?

In de meeste gevallen zullen de littekens van een gynaecomastie operatie vervagen en na verloop van tijd minder opvallen. Het is echter belangrijk om te weten hoe zichtbaar uw littekens zullen zijn voordat u de ingreep ondergaat. De beste manier om dit te beoordelen is door in de praktijk van uw chirurg foto’s te bekijken van vroegere patiënten die dezelfde ingreep hebben ondergaan. Dit geeft u een idee van wat u kunt verwachten van de resultaten van uw eigen gynaecomastie-operatie.

Wat zijn mijn redenen voor een operatie?

Als u overweegt een gynaecomastie operatie te ondergaan, kunt u zich afvragen of het echt nodig is. Gynaecomastie is geen levensbedreigende aandoening, dus als u milde symptomen heeft die uw levenskwaliteit niet beïnvloeden en u niet hinderen, is er misschien geen reden om de ingreep te ondergaan. U moet ook overwegen of er andere behandelingen zijn die beter voor u werken dan een operatie.

Heeft iemand anders in mijn familie het ook?

Als u gynaecomastie heeft, vraagt u zich misschien af of uw familiegeschiedenis er iets mee te maken heeft. Gynaecomastie is geen erfelijke aandoening, maar als bij iemand in uw familie de aandoening is vastgesteld, kan het nuttig zijn om dat te weten. De enige manier om te weten of iemand anders in uw familie gynaecomastie heeft, is het hem of haar te vragen. Misschien beseffen ze niet eens dat ze het hebben totdat iemand anders (zoals een arts) het zegt. Als bij een naast familielid of vriend de diagnose gynaecomastie of vergroting van het mannelijke borstweefsel is gesteld, is dat iets om met uw arts te bespreken.

Wat gebeurt er als ik weer aankom?

Gynaecomastie is een aandoening die met een operatie kan worden gecorrigeerd, maar ze kan terugkeren als u aankomt. Uw plastisch chirurg zal deze kwestie bespreken en hij of zij kan u een chirurgische procedure aanraden die liposuctie wordt genoemd om overtollig vet uit de borststreek te verwijderen. Dit kan helpen om het volume van het borstweefsel te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om een mannelijker uiterlijk te krijgen na een gynaecomastie operatie.

Heb ik pijnstillers nodig voor het herstel?

Gynaecomastie is een relatief eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. De operatie duurt ongeveer 20 minuten en patiënten gaan dezelfde dag nog naar huis. De hersteltijd hangt af van de omvang van de gynaecomastie. In het algemeen duurt het ongeveer twee weken voordat de zwelling afneemt en zes weken voordat de patiënt weer aan het werk gaat. Voor het herstel heeft u voorgeschreven pijnstillers nodig, maar andere medicijnen zijn niet nodig. Als u pijn of ongemak ervaart tijdens het herstel, bel ons dan onmiddellijk voor instructies over hoe u de voorgeschreven medicijnen moet gebruiken of dat u terug moet komen naar ons kantoor voor een afspraak.

Hoe ernstig is mijn gynaecomastie?

Als u een operatie vanwege gynaecomastie overweegt, is het belangrijk om te weten hoe ernstig uw aandoening is. Gynaecomastie bestaat in verschillende gradaties van ernst – van nauwelijks waarneembare knobbels onder de tepels die tijdens een onderzoek nauwelijks zichtbaar zijn tot meer significante zwellingen in beide borsten die het u moeilijk maken om goed passende kleding te dragen of die fysiek ongemak veroorzaken bij het sporten. De meeste mensen die voor gynaecomastie worden geopereerd zitten in het middensegment – hun borsten zijn iets groter dan normaal, maar niet zo groot dat ze de dagelijkse activiteiten in het leven, zoals sporten of fitnessen, belemmeren.

Wanneer kan ik mijn normale activiteiten en lichaamsbeweging hervatten?

Gynaecomastie is een relatief eenvoudige ingreep. Het overtollige klierweefsel in de borst wordt verwijderd en de tepels krijgen een nieuwe vorm. De ingreep kan onder algemene verdoving of onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Na de ingreep zijn de patiënten meestal een paar weken vrij van hun werk en wordt hen afgeraden zware activiteiten te ondernemen. Patiënten die een gynaecomastie operatie hebben ondergaan, hebben meestal twee tot drie weken hersteltijd nodig voordat ze weer aan het werk kunnen. Patiënten kunnen na 24 uur zelfstandig douchen, maar de meeste artsen raden aan tot 48 uur te wachten met het hervatten van normale activiteiten. Gynaecomastie patiënten moeten ook directe blootstelling aan de zon vermijden gedurende ten minste twee weken na de operatie.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *