• 556
  • 0

Borstimplantaten zijn een populaire optie voor vrouwen die de grootte en vorm van hun borsten willen verbeteren. Implantaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en stijlen. Welk type implantaat u kiest, hangt af van uw doelstellingen en lichaam.

Borstvergrotende chirurgie wordt vaak uitgevoerd om de grootte te vergroten, de vorm te veranderen of de positie van de borsten te corrigeren. Om uw uiterlijk te verbeteren en het zelfvertrouwen te vergroten, kiezen veel vrouwen voor een borstvergrotende operatie.

Als u een borstvergroting overweegt, zal een van de eerste vragen die uw chirurg u zal stellen, zijn welk implantaat voor u het meest geschikt is.

Als u een borstvergroting overweegt, zal een van de eerste vragen die uw chirurg u zal stellen, zijn welk implantaat voor u het meest geschikt is. De keuze tussen siliconen- en zoutwater implantaten lijkt misschien een eenvoudige beslissing, maar er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden.

Veel chirurgen geven de voorkeur aan zoutwater implantaten omdat ze via een kleinere incisie kunnen worden ingebracht, wat de littekens en de hersteltijd verkort. Siliconen Gel Implantaten blijven echter beter in vorm, zodat ze vaak worden gekozen wanneer de patiënte haar cupmaat meer dan 1 volledige maat wil vergroten. Als een vrouw met een B-cup bijvoorbeeld naar een F-cup wil, heeft ze waarschijnlijk meer volume nodig dan wat er beschikbaar is in implantaten in zoutoplossing.

Wanneer u beslist welk implantaat u wilt gebruiken voor uw borstvergroting, is het belangrijk om het volgende in overweging te nemen:

  • Uw gewenste grootte
  • Het type implantaat (siliconen of zoutwateroplossing)
  • De stijfheid van het implantaat (laag versus hoog)
  • Of u een gestructureerd of glad oppervlak op het implantaat wilt

Er zijn twee basistypes implantaten: Saline en Silicone.

Er zijn twee basistypes implantaten: zoutoplossing en siliconen. Implantaten in zoutoplossing zijn gevuld met steriel water, terwijl implantaten in silicone een gelmateriaal bevatten dat dikker is dan zoutoplossing. Welke keuze u maakt, hangt af van uw lichaamstype, de grootte en vorm van uw borsten en uw persoonlijke voorkeur.

Implantaten met zoutoplossing

De voordelen van zoutwater implantaten zijn dat ze minder duur zijn, gemakkelijker te plaatsen dan siliconenimplantaten en een omhulsel hebben waardoor ze gemakkelijk te verwijderen zijn indien nodig. De nadelen zijn onder meer:

Ze kunnen na verloop van tijd meer gaan lekken omdat de buitenste schaal kan uitrekken of scheuren; dit komt echter zelden voor.

De kans op deflatie (lekken) is groter dan bij siliconenimplantaten, maar ook dit komt zelden voor.

Siliconen İmplantaten

Siliconenimplantaten zorgen voor natuurlijker ogende resultaten omdat hun buitenste omhulsel eruitziet als echt borstweefsel in plaats van het harde omhulsel van zoutwaterimplantaten. De nadelen zijn onder meer:

Zij hebben de neiging duurder te zijn dan zoutwaterimplantaten; soms zullen verzekeringsmaatschappijen ze echter dekken als medisch noodzakelijk voor reconstructieve doeleinden, zelfs als zij cosmetische chirurgie om andere redenen niet dekken.

Ze vereisen doorgaans een langere operatietijd dan zoutwaterimplantaten; beide types kunnen echter worden geplaatst via kleine incisies die onder de tepel worden verborgen.

Hoe lang gaan borstimplantaten mee?

U kent de verhalen wel. Een vrouw krijgt borstimplantaten en ze gaan tientallen jaren mee. Er zijn ook mensen die al jaren borstimplantaten hebben, maar er toch vanaf willen omdat ze pijn doen of andere problemen veroorzaken.

De waarheid is dat borstimplantaten een medisch apparaat zijn dat na verloop van tijd zal slijten. Maar hoe lang gaan borstimplantaten mee?

Dit is wat u moet weten over hoe lang borstimplantaten meegaan:

Hoe lang gaan siliconengel borstimplantaten mee?

Silicone-gel borstimplantaten zijn gevuld met vloeibare siliconen gel en een zoutoplossing. Het serum kan na verloop van tijd afbreken, waardoor vorm en textuur kunnen veranderen. Hierdoor kan het implantaat van vorm veranderen of door de wand van het kapsel scheuren, waardoor het leegloopt of scheurt. In zeldzame gevallen kan de siliconengel uitlekken in het omliggende weefsel en een ontstekingsreactie veroorzaken die capsulaire contractie (CC) wordt genoemd. Deze aandoening veroorzaakt een verharding rond uw implantaat, waardoor het moeilijk wordt om vrij te bewegen in de holte die wordt gevormd door uw borstspier (pectoralis major) en fascia pectoralis (het dunne vlies dat uw borstspieren bedekt).

Hoe lang gaan met zoutoplossing gevulde borstimplantaten mee?

Met zoutoplossing gevulde borstimplantaten zijn gemaakt van een siliconen omhulsel. In het siliconen omhulsel zit zout water dat kan worden gebruikt om het implantaat op te blazen of leeg te laten lopen als dat nodig is. Deze implantaten worden vaak gebruikt voor vrouwen die een borstreconstructie nodig hebben na een behandeling tegen kanker of na andere operaties, maar ze kunnen ook worden gebruikt als onderdeel van een cosmetische ingreep.

De levensduur van met zoutwateroplossing gevulde borstimplantaten varieert sterk en is afhankelijk van individuele factoren, zoals hoe goed u voor uzelf zorgt na de operatie en of u later in uw leven nog aanvullende ingrepen ondergaat.

In het algemeen geldt dat als u goed voor uzelf zorgt en niet rookt, uw met zoutwateroplossing gevulde borstimplantaten gemiddeld tussen 10 en 15 jaar meegaan.

Borstgrootte en -vorm

De grootte en de vorm van uw borsten zijn de twee belangrijkste factoren bij het bepalen van het beste borstimplantaat voor u. De grootte van uw borsten, evenals hun vorm en stevigheid, worden bepaald door uw borstweefsel en het vet dat dit weefsel omringt (het borstkapsel genoemd).

Uw borstgrootte wordt meestal ingedeeld in klein, middelgroot of groot. Een ervaren plastisch chirurg kan echter ook bepalen welke maat beha u draagt om uw ware borstomvang te bepalen.

De vorm van uw borsten wordt beoordeeld door de contouren van uw borsten te onderzoeken. Als u aan de ene kant meer volheid wenst dan aan de andere, kan dit worden gecorrigeerd met een borstvergroting procedure. Uw plastisch chirurg zal ook rekening houden met de plaats van uw tepels bij het bepalen van de juiste grootte en het juiste type implantaat om u een evenwichtig resultaat te geven dat er natuurlijk uitziet.

Welk type borstimplantaat heeft u nodig?

Een borstvergroting is een chirurgische ingreep waarbij volume aan de borsten wordt toegevoegd. Het implantaat kan gemaakt zijn van siliconengel of van zoutoplossing (zout water). Welk type implantaat u krijgt, hangt af van een aantal factoren, zoals de gewenste grootte en vorm, of u kinderen hebt gekregen en de hoeveelheid borstweefsel die aanwezig is.

Borstimplantaten zijn er in verschillende vormen en maten. Omdat ieders lichaam anders is, is er geen ‘one size fits all’ als het gaat om implantaten. Uw arts zal u helpen een implantaat te kiezen op basis van uw doelstellingen en afmetingen.

Hoe zit het met borstvoeding?

Borstvoeding geven is een belangrijk onderdeel van het moederschap en veel vrouwen willen weten welke invloed borstimplantaten hebben op hun vermogen om borstvoeding te geven.

Borstimplantaten zijn een veilige en effectieve optie voor vrouwen die grotere borsten willen. Maar een veel voorkomende misvatting is dat een borstvergroting het geven van borstvoeding onmogelijk maakt. In feite kunnen de meeste vrouwen met borstimplantaten met succes borstvoeding geven aan hun baby. De sleutel is het vinden van een plastisch chirurg die ervaring heeft met deze ingreep en weet hoe hij borstimplantaten veilig kan plaatsen.

Het grootste probleem bij borstvoeding na een borstvergroting is dat het implantaat kan lekken of scheuren tijdens de borstvoeding, wat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken voor zowel moeder als baby. De meeste vrouwen ondervinden echter geen problemen met lekkende implantaten tijdens de borstvoeding.

Zolang u een plastisch chirurg kiest met ervaring op dit gebied, is de kans dat uw implantaat lekt tijdens de borstvoeding zeer klein. Als u zich zorgen maakt over het geven van borstvoeding nadat u borstimplantaten hebt gekregen, praat dan met onze arts over manieren om de risicofactoren tot een minimum te beperken.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *